Aangepaste openingstijden i.v.m. Pinksteren

Terug naar overzicht

Sport van de Week - Onderwaterhockey

Je hebt vast gehoord van veldhockey en ijshockey, maar wist je dat er ook onderwaterhockey bestaat? Zoals de naam doet vermoeden wordt deze sport onder water gespeeld, in een zwembad. Net als bij ijshockey moet je als speler proberen de puck in het doel van de tegenstander te krijgen. Anders dan bij ijshockey hebben de spelers een duikbril, een snorkel, vinnen en liggen ze een groot deel van de tijd op de bodem van het zwembad. Om adem te halen moet je terug naar het oppervlak, waardoor je altijd de keuze moet maken: spelen of ademen. Dat maakt onderwaterhockey een zeer intensieve sport.

Groningen Biologen Duikvereniging (GBD) Calamari is de enige vereniging in het noordoosten van ons land met een onderwaterhockeyteam. De trainingen zijn op donderdag tussen 19.45 tot 20.45 en in periode 4b is er zelfs een ACLO cursus! Dus lijkt het je leuk om deze sport een keer te proberen? Schrijf je dan daarvoor in!

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!