Open menu

Healthweek

Healthweek
De ACLO organiseert jaarlijks twee weken die volledig in het teken van Healthy Ageing staan: de Healthweeks. Er wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten van een gezonde leefstijl: van voeding, sport en bewegen tot mental health.

In de week van maandag 6 tot en met donderdag 9 maart is het eindelijk weer zover! Tijdens de Healthweek kun je onder andere een volledige healthcheck doorlopen en persoonlijk advies krijgen, gezonde lifestyle workshops volgen, je laten masseren, spinnen met hartslagmeters en nog veel meer! Alle activiteiten zijn gratis. Het maakt niet uit of je ACLO-lid bent of niet: iedereen is welkom bij dit evenement.

Healthchecks
Tijdens de Healthweek kun je elke dag tussen 16:00 en 19:00 uur je gezondheid laten meten in de Koos Duppenhal. Er zijn dagelijks verschillende rondes. Je kunt dus zelf kiezen welke tijd jou het beste uitkomt. Onder andere je BMI, vetpercentage, bloeddruk, longinhoud, knijpkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen zullen gemeten worden. Na afloop van de healthchecks staan er een aantal deskundigen van het UMCG klaar. Zij kunnen je persoonlijk advies geven over hoe je je gezondheid nog verder kunt verbeteren. In totaal duren de healthchecks ongeveer 45 minuten. Omdat je tijdens de metingen veel zult bewegen is het handig om sportkleding aan te trekken. Je krijgt je resultaten op papier mee naar huis, zodat je zelf later bij kunt houden hoe je gezondheid is veranderd. Inschrijven voor de healthchecks kan hier.

Workshops
Diegenen die geïnteresseerd zijn in een gezonde leefstijl kunnen dagelijks terecht bij de workshops die in de Lunchroom van de Sportsbar en in de vergaderzaal van het Sportcentrum worden gegeven. Hier vind je alle workshops. Inschrijven voor de workshops kan hier.

Spinning met hartslagmeters
Wil je zien hoe je hart reageert op inspanning? En wil je leren hoe je je hartslag kunt gebruiken om je prestaties te optimaliseren? Kom dan naar één van de speciale open uren spinning. De eerste 20 deelnemers kunnen een hartslagmeter lenen. Op is op!

Maandag 6 maart:
16:30-17:30, Harrie Groenewold

Dinsdag 7 maart:
17:15-18:15, Christel Vredeveld

Woensdag 8 maart:
17:30-18:30, Wouter van Egmond

Donderdag 9 maart:
16:00-17:00, Henny Woldman

Contact
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Healthweek? Like dan de Healthweek Facebookpagina. Heb je vragen of opmerkingen over de Healthweek? Stuur een mail naar healthcie@aclosport.nl. We helpen je graag!

 

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!