Het Gezondste Studentenhuis van Groningen

7 Maart 2017 is de wedstrijd ‘Het Gezondste Studentenhuis van Groningen’ geëindigd! De wedstrijd werd georganiseerd door de ACLO met als doel: studenten bewuster maken van gezond leven!

Wat hield de wedstrijd in?

De wedstrijd heeft vier maanden geduurd, met elke maand een ander thema, namelijk sport, beweging, voeding en mental health. Bij elk thema hoorde één hoofdchallenge, zoals een cook-off bij het thema voeding en een obstacle run bij het thema sport! Deze challenges voerde de huizen gezamenlijk uit. Daarnaast waren er elke week mini-challenges, deze waren niet verplicht, maar als je echt wou winnen, was het zeker verstandig om te doen! Met deze mini-challenges konden de huizen extra punten scoren.

Winnaars

Het was een nek-aan-nek-race, maar uiteindelijk heeft Huize Swindies gewonnen! Zij krijgen 4 weken lang een maaltijdbox geleverd met biologische producten.

Ekonoom

Ekonoom is een online supermarkt die uitsluitend biologische producten bezorgd. Deze biologische boodschappen bezorgen ze met gekoelde auto’s tot je studentenhuis of kamer. Je bepaalt zelf wanneer je je boodschappen wilt bestellen. Daarnaast is het mogelijk om wekelijks dezelfde herhaalbestelling te laten bezorgen, die je helemaal zelf kunt samenstellen. Heel handig en voordelig!

Naast hun assortiment gezonde voedingsmiddelen zoals groente, fruit en broodwaren heeft Ekonoom ook alles voor de feestende student met tijdgebrek. Denk aan kant-en-klaar maaltijden als pizza’s, pasta’s en moussaka, maar ook veelzijdig aanbod aan biologische biertjes en wijnen.