Looptraining

Cursus (beginners)

In 5 weken wordt gewerkt aan het aanleren van een verantwoorde opbouw van afstandlopen. De cursus is bedoeld voor mensen die willen beginnen met lopen of die het opnieuw willen proberen na geblesseerd te zijn geweest.

In de cursus wordt aandacht besteed aan technische en fysiologische principes van hardlopen. Een ander aspect dat regelmatig aan de orde zal komen is blessure preventie. De locatie is Zernike en er wordt gestart bij de achteringang van het ACLO  Sportcentrum. Het doel is om aan het eind van de cursus onafgebroken 30 minuten te kunnen lopen/joggen. Naast de cursus les wordt er van je verwacht voor jezelf ook nog een keer te lopen, om 2 trainingsmomenten in de week te hebben.

Cursus (gevorderden)

De looptrainingscursus voor gevorderden bestaat uit 5 lessen en is bedoeld om mensen die regelmatig hardlopen handvatten te bieden om op een verantwoorde manier hun trainingsprogramma uit te breiden met tempo trainingen. Met regelmatig wordt bedoeld gemiddeld 2x/week en in ieder geval 30 minuten zonder pauze. Mensen die de beginners cursus hebben gedaan kunnen in principe doorstromen naar deze cursus.

Tijdens de cursus zal ook aandacht worden besteed aan technische en fysiologische aspecten van het hardlopen. Ook blessure preventie zal met enige regelmaat worden aangekaart.

De lessen zullen op verschillende locaties plaatsvinden, welke tijdens de cursus worden bekend gemaakt. De eerste les is op Zernike en je wordt verwacht bij de achteringang van het ACLO sportcentrum.  

G.S.A.V. Vitalis

Houd jij van hardlopen, atletiek en gezelligheid? Dan is Vitalis, dé studenten atletiekvereniging van Groningen, iets voor jou! Zowel hardlopen als de technische onderdelen kunnen bij ons op alle niveaus worden beoefend. Naast de trainingen organiseren wij ook leuke activiteiten, borrels en verenigingsweekenden. Kom een keer meetrainen en zie hoe leuk Vitalis is!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.A.V. Vitalis.

Terug naar sporten

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!