Tennisvelden buiten gebruik Site offline woensdag 28-3 lesuitval: TRX mix 16:30, 22-03-2018

Skydive


Cursus

Wel eens van gedroomd, maar toch met beide beentjes op de grond gebleven? Dit is je kans! Skydive Hoogeveen organiseert in samenwerking met de ACLO een (of twee) keer een cursus, waarbij je vanaf de eerste sprong alleen uit een vliegtuig springt!

Neem voor het inschrijven alle informatie en voorwaarden hier onder goed door!

Opleiding

De opleiding ziet er als volgt uit: In een ontspannen sfeer wordt er gedurende 2 avonden veel aandacht besteed aan de parachute en aan alle procedures en theorie, zoals de afsprong, het sturen en de landing. (de zogenaamde grondopleiding).

Deze cursus wordt meestal in het voorjaar (periode 3B, 4A of 4B) gegeven. (Let op: dit kan dus per jaar verschillen!)

Periode 3B 2017-2018
Theorie: Woensdag 11 april @ACLO
Theorie: Woensdag 18 april @ACLO
Examen/Sprong: Zaterdag 21 april (eventueel zondag 22 april als weer niet mee zit)

 

Springweekend

Het springweekend staat helemaal in het teken van je eerste sprong. Bij deze eerste sprong, vanaf ruim 1.000 meter hoogte, wordt je parachute na ± 3 seconden vrije val geopend door de staticline, die aan het vliegtuig is vastgehaakt (bekend van de vele oorlogfilms). Hangend aan je parachute breng je zelfstandig de oefeningen in praktijk, kun je bijkomen van de adrenalinerush en natuurlijk genieten van het geweldige uitzicht. Terug op de grond geniet je zeker nog uren van deze grandioze ervaring.

Kosten

De volledige opleiding kost 150,- euro (normaal €285,00). Dit is inclusief, grondopleiding, vervoer van/naar het station van Hoogeveen, professionele begeleiding, materiaalhuur, vlucht, WA-verzekering, logboek en het vouwen van de parachute na sprong.

Voorwaarden:

– Alleen actieve studenten/ACLO Card-houders.
– Minimaal 16 jaar oud (indien je 16 of 17 jaar oud bent, heb je toestemming nodig van je ouders/wettelijk vertegenwoordiger)
– Maximaal 95 kg.

– De Nederlandse taal machtig.
– In het bezit van een geldige medische verklaring, verkrijgbaar bij huisarts (of SMA). Deze moet uiterlijk de 2e theorieavond ingeleverd worden. Let op: Een huisarts doet dit vaak tegen normaal tarief, een SMA is echter prijzig!
– Bij stoppen wegens overmacht maximaal 75e retour. Na afronden grondopleiding maximaal 50e retour. Na afronden complete opleiding geen restitutie mogelijk.
– Indien wegens overmacht niet aanwezig op de originele springdag moet er binnen 3 maanden na het voltooien van de grondopleiding gesprongen worden. Wanneer dit niet gedaan wordt, vervalt het recht op het maken van een sprong.

Wat nou als ik meer wil?

Na deze sprong moet je op eigen gelegenheid nog vier sprongen doen om je brevet te halen en jezelf sportparachutist te mogen noemen! Hiermee kun je dezelfde dag nog aan de slag. Daarna kun je nog zo vaak springen als je wilt en zelfs volledig leren vrije vallen bij Skydive Hoogeveen

Terug naar sporten

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!