Slacklinen

Slacklinen: Wat is dat?

Slacklinen is het balanceren op een lijn van 2,5 – 5 cm breed. Het is veel dynamischer dan koorddansen: de slackline veert namelijk terug en dat maakt veel meer sprongen en trucs mogelijk. Trainingen en cursussen worden gegeven in samenwerking met Slacktivity Slacklines.

Cursus Slacklinen

De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur, welke plaatsvinden buiten naast de ACLO! De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Eerst leer je balanceren en gewoon lopen. Al snel volgen statische trucs zoals de ‘knee drop’, hurken en liggen op de slackline. Ook dynamische bewegingen zoals springen op de lijn of de ‘butt- en chestbounce’ (stuiteren op je billen en je buik) zijn een onderdeel van de lesstof.

Verschillende slacklines

  • De beginners slacklines zijn korter en laag bij de grond zodat je zo snel mogelijk leert om te blijven staan en lopen over de band.
  • De rodeo of acro-slackline is een slap hangende lijn die lijkt op een schommel. Je kunt er heerlijk op ontspannen; schommelen op je rug op de band. Natuurlijk is het ook mogelijk om erop te lopen.
  • Dan is er nog de trick- of jumpline, een strak gespannen 15m lange slackline. Deze is vooral geschikt voor het maken van dynamische bewegingen.

Crossover met andere sporten

Balanceren en core stability zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De slackline doet een grote aanspraak op je buik en rugspieren. Topsporters gebruiken de slackline voor meer balans en om de knie- en enkelbanden aan te sterken. Daarom is slacklinen voor balanssporten – zoals (kite)surfen, turnen en klimmen – een goede training.

Locaties

  • Sportcentrum
    Blauwborgje 16
    9747 AC Groningen
    0503638063
Terug naar sporten

Healthy Ageing

Healthy Ageing: We worden met z'n allen steeds ouder, maar het aantal jaren dat we in gezondheid leven, stijgt echter niet even snel.  Dit complexe probleem legt een grote druk op de samenleving.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!