Lesuitval: bodyfit 17:00, 17-07-18
Open menu

Fitness en krachtsport

Om gebruik te kunnen maken van de fitness- en krachtsportfaciliteiten van de ACLO, moet je – naast de reguliere ACLO Card – in bezit zijn van een Fitness Card of Power Card van €65,- (deze kun je aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum op Zernike of bij ACLO Station). De ACLO beschikt over twee verschillende locaties met verschillende mogelijkheden:

  • ACLO Sportcentrum (Zernike): Fitness
    Fitness is een combinatie van cardio en krachtsport en wordt gefaciliteerd op het ACLO Sportcentrum.  Het Sportcentrum beschikt over een fitnesszaal waar je bijna het hele jaar kunt trainen. De zaal van 500 m2 is voorzien van diverse cardio- en krachtapparatuur, olympische stangen, schijven en dumbbells van 2 tot en met 40 kg. Hier kun je gebruik van maken als je in het bezit bent van een Power Card of Fitness Card.
  • ACLO Power Station: Krachtsport
    Krachtsport is de algemene term voor de verschillende krachtsporten. Hierbij kun je onder andere denken aan Olympisch gewichtheffen, Powerliften, Bodybuilden en Strong Man. Power Station is ingericht om de doelen van de krachtsporter te verwezenlijken. Daarom staan vrije gewichten centraal en zijn er slechts een handjevol apparaten aanwezig bij Power Station. Hier kun je alleen sporten als je in het bezit bent van een Power Card.

Om gebruik te mogen maken van de fitness- en krachtsportfaciliteiten van de ACLO moet je in het bezit zijn van een Fitness aantekening dan wel een Power aantekening. Met een Fitness aantekening kun je alleen op het Zernike sporten. Met een Power aantekening kun je zowel op het Zernike als bij ACLO Station sporten. Zorg dat je met de Fitness intro sportkleding en een handdoek meeneemt!

Voor meer informatie over de verschillende locaties en de procedure rondom het behalen van de aantekeningen, klik in het menu links op Fitness (ACLO Sportcentrum) of Krachtsport (ACLO Power Station).

De ACLO hanteert een anti-doping beleid in al haar (fitness- en krachtsport)faciliteiten.

Let op! Je kunt je Fitness Card alleen aanschaffen bij de balie van het sportcentrum of ACLO Station.

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Athleteshop

Athleteshop

Athleteshop en ACLO werken samen! Athleteshop is een online sportwinkel voor al je sportmaterialen en de inrichting van sportaccomodaties en de Official Supplier van de ACLO!