Fitness en Krachtsport

Om gebruik te kunnen maken van de fitness- en krachtsportfaciliteiten van de ACLO, moet je – naast de reguliere ACLO Card – in bezit zijn van een Fitness Card van €65,-. De ACLO beschikt over twee verschillende locaties met verschillende mogelijkheden:

  • ACLO Sportcentrum (Zernike): Fitness
    Fitness is een combinatie van cardio en krachtsport en wordt gefaciliteerd op het ACLO Sportcentrum.  Het Sportcentrum beschikt over een fitnesszaal waar je bijna het hele jaar kunt trainen. De zaal van 500 m2 is voorzien van diverse cardio- en krachtapparatuur, olympische stangen, schijven en dumbbells van 2 tot en met 40 kg.
  • ACLO Power Station: Krachtsport
    Krachtsport is de algemene term voor de verschillende krachtsporten. Hierbij kun je onder andere denken aan Olympisch gewichtheffen, Powerliften, Bodybuilden en Strong Man. Power Station is ingericht om de doelen van de krachtsporter te verwezenlijken. Daarom staan vrije gewichten centraal en zijn er slechts een handjevol apparaten aanwezig bij Power Station.

Om gebruik te mogen maken van de fitness- en krachtsportfaciliteiten van de ACLO moet je in het bezit zijn van een Fitness aantekening dan wel een Power aantekening. Met een Fitness aantekening kun je alleen op het Zernike sporten. Met een Power aantekening kun je zowel op het Zernike als bij ACLO Station sporten.

Voor meer informatie over de verschillende locaties en de procedure rondom het behalen van de aantekeningen, klik in het menu links op Fitness (ACLO Sportcentrum) of Krachtsport (ACLO Power Station).

De ACLO hanteert een anti-doping beleid in al haar (fitness- en krachtsport)faciliteiten.