Genomineerden Coach van het jaar 2018-2019

Genomineerden Coach van het jaar 2018-2019

Simon Leistra

Simon Leistra, werkend als docent en onderzoeker voor sportwetenschap aan de Hanze Hogeschool, geeft iedere training en wedstrijd een grote portie kennis en ervaring als Judo trainer aan het wedstrijd-team van G.S.B.V. de Mattekloppers. Zijn bijzonder goede gevoel om in het juiste moment te herkennen wat zijn sporters van verschillende niveaus aan coaching nodig hebben om hun prestaties neer te kunnen zetten, maakt Simon een hoog

gewaardeerde deel van de vereniging. Dit is niet alleen te zien aan de populariteit en sfeer tijdens zijn trainingen, maar ook op nationale en internationale wedstrijden waar zijn Judokas constant strijden voor de prijzen. In de laatste 3 jaar heeft Simon iedere jaar minst 3 sporters op nationale kampioenschappen gecoacht. Onder meer werden er alleen afgelopen jaar een zilver medaille op het O21 NK en een brons medaille op het NK Mixed Teams gewonnen. Leraar, motivator en sensei. Dat is onze coach van het jaar, Simon Leistra!

Daniëlle Boonstra

Wij van G.S.P.V. Parafrid hebben onze instructrice Daniëlle genomineerd voor de sportprijs. Daniëlle is niet meer actief in de wedstrijdsport, maar heeft ons het afgelopen jaar wel heel goed gecoacht. In januari 2019 zijn we als vereniging overgestapt van lesaccommodatie naar manege De Bongerd in Glimmen. Daniëlle werd de nieuwe vaste instructrice van de Parafrid-lessen bij manege De Bongerd. De leden waren erg blij met haar en elke les stond ze weer voor ons klaar, in de kou en in de warmte. Na de overstap naar manege De Bongerd was goed te zien dat veel leden heel erg vooruit zijn gegaan door de lessen van Daniëlle. In de zomervakantie is Daniëlle ziek geworden. Daarom is ze helaas nu niet meer topvorm, maar ze doet nog steeds haar best voor ons. Ze geeft sinds een paar maanden weer één van onze zes dressuurlessen en ze heeft nu ook weer een keer onze springles gegeven. Ze werkt altijd heel hard, zelfs als ze eigenlijk even rust zou moeten houden. Bij Daniëlle is niet één prestatie bijzonder, ze staat altijd voor ons klaar. Wij vinden dat Daniëlle deze prijs mega verdiend, omdat ze ondanks tegenslagen nu alsnog weer in staat is les te geven. Ze verdient deze prijs ook niet alleen voor het lesgeven aan ons, maar ook voor het lesgeven aan de kinderen op de manege. Dit heeft ze sinds een tijdje ook weer opgepakt, omdat ze echt een hardwerkende vrouw is die niet stil kan zitten.

Michiel Riemslag

Wat is er over deze beste man te vertellen? Michiel Riemslag is 75 jaar jong, is de eigenaar van een schitterende witte baard en is afkomstig uit Oosten van de provincie. Als je hem zou moeten samenvatten in een aantal woorden dan zou je iets krijgen als: ervaring, expertise, betrokken en bovenal een hart voor de sport. Michiel is nu voor enige tijd coach bij G.S.Z.V. De Golfbreker en hij staat elke dinsdag van 17:00u tot 19:00u aan het bad, waarna hij gelijk nog een uur training geeft aan Tritanium. Drie uur lang in een warm bad in benauwde chloordamp, deze man doet het zonder slag of stoot en alleen daar al voor verdient hij een prijs. Naast De Golfbreker en Tritanium is Michiel ook actief (geweest) bij De Kikker te Emmen, Regionaal Talentencentrum te Drachten en ZPC Stadskanaal te Stadskanaal. Of het nou 6 uur in de ochtend is in Dokkum of 8 uur in de avond in Tilburg, Michiel staat klaar aan het bad. Daarom is een stem voor Michiel niet alleen een stem voor hem, maar voor alle onvermoeibare vrijwilligers die wij maar al te hard nodig hebben binnen de sportwereld.

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.