Terug naar overzicht

ACLO naar het centrum!

ACLO NAAR HET CENTRUM!

Per september 2015 opent de ACLO een extra locatie in de voormalige KPN Borg naast het Hoofdstation Groningen. Dit is het resultaat van de langgekoesterde wens om de ACLO dichter bij het centrum te brengen.

Op dit moment zijn de studentensportvoorzieningen grotendeels gevestigd op het Zernike-complex. Met de extra locatie aan het Stationsplein biedt de ACLO studenten van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen de mogelijkheid dichter bij de binnenstad te sporten. Per september 2015 zullen hier groepslessen en fitness worden aangeboden voor alle ACLO-sporters. Er zullen geen extra kosten zijn voor het sporten op deze locatie. De ruimte leent zich tevens voor gebruik door de studentensportverenigingen die onder de ACLO vallen.

De voormalige KPN Borg zal tevens de nieuwe plek worden voor de huisvesting van de studenten van het University College Groningen, dat in september 2015 zijn tweede collegejaar start. Op meerdere verdiepingen worden deze studenten gehuisvest terwijl de sportfaciliteiten zich bevinden op de begane grond van het gebouw.

Een extra ruimte in de binnenstad werd al langere tijd geambieerd en is opgenomen in de meerjarenbeleidsvisie. De locatie bij het station betreft een tijdelijke locatie voor een periode van drie tot vijf jaar. De definitieve huisvesting van de ACLO in het centrum zal op de Healthy Ageing Campus nabij het UMCG worden gerealiseerd, in samenspraak met onder andere het University College Groningen en de USVA.

De ACLO is zeer verheugd met dit nieuws naar buiten te kunnen treden. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de plannen en invulling van de nieuwe locatie.

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.