Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • ACLO schrijft brief over de impact van coronamaatregelen op studenten welzijn

ACLO schrijft brief over de impact van coronamaatregelen op studenten welzijn

De afgelopen weken heeft de ACLO gezien dat de coronamaatregelen die gelden ten aanzien van sport grote gevolgen hebben voor het fysiek én mentaal welzijn van studenten. Daarom hebben wij besloten om een brief te schrijven naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Om deze brief te ondersteunen is er een onderzoek gedaan door Erasmus Sync-Lab in samenwerking met de ACLO en het initiatief Lieve Mark. De resultaten hiervan zijn hieronder ook terug te vinden in de factsheet (bijlage 2). Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat 79% van de studenten minder is gaan sporten. Dit is schrikbarend en daarom is deze brief extra van belang.

In de brief roept de ACLO dan ook op om de rol die sport en bewegen heeft op het fysiek en mentaal welzijn van studenten zwaarder mee te laten wegen in de besluitvorming rondom de coronamaatregelen. De brief is verstuurd naar Tweede Kamerleden en het ministerie van VWS. Vanochtend is de brief ook overhandigd aan Károly Illy (lid OMT). De brief zal dus ook meegenomen worden in het OMT overleg.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Bijlage 1: Brief coronamaatregelen en sport
Bijlage 2: Factsheet impact avondlockdown op de mentale en fysieke gezondheid van studenten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.