Terug naar overzicht

ACLO Sportcentrum gesloten – Update 3 april

UPDATE 3 april 

Na de persconferentie door de overheid van dinsdag 31 maart heeft de RUG besloten de sluiting van haar gebouwen ook tot en met 28 april te verlengen. Dit houdt in dat alle locaties van het Sportcentrum ook aanvullend tot en met 28 april dicht zijn. Daarnaast blijft staan dat alle evenementen tot 1 juni komen te vervallen. 

Wij houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen en hopen snel weer het sporten met jullie op te kunnen pakken!


 

UPDATE 25 maart 15:00 uur

Hierbij een update vanuit het Dagelijks Bestuur van de ACLO rondom de Corona maatregelen. Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten zijn het Sportcentrum en alle andere sportaccommodaties vanwege het Corona virus gesloten. In deze tijd is het belangrijk om de nodige maatregelen te treffen zodat het virus zo goed mogelijk bestreden kan worden. Wij realiseren ons goed dat dit teleurstellend is voor velen maar rekenen op jullie begrip in deze uitzonderlijke situatie. Deze ontwikkelingen hebben ook de volgende gevolgen en/of maatregelen rondom de ACLO:

  • De ACLO lustrumweek die plaats zou vinden in mei is afgelast. Wij zoeken momenteel naar een ander moment om ons 75-jarig bestaan met elkaar te kunnen vieren.
  • De sollicitatiedeadline voor het Dagelijks Bestuur van de ACLO 2020-2021 is verplaatst naar 1 mei 2020. Deze valt nu samen met de sollicitatiedeadline voor het Algemeen Bestuur.
  • De informatieavond rondom het ACLO bestuur van aankomende vrijdag wordt verplaatst en op een digitale manier aangeboden. Houd onze website en social media in de gaten voor meer updates.
  • Het Sportcentrum en al onze andere sportaccommodaties zijn in elk geval gesloten tot en met 10 april. Wij zullen binnenkort meer informatie geven over de duur van deze maatregel.
  • Om in deze tijden toch actief en fit te blijven zullen wij binnenkort verschillende sportoefeningen en workouts gaan delen zodat iedereen thuis nog aan de slag kan met sporten! Volg ons op social media voor de laatste sportupdates.

 

UPDATE 12 maart 22:00 uur

Beste Sporters,

Hierbij een bericht voor alle sporters, mede namens het Sportcentrum van de RUG en Hanzehogeschool. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn onze sportaccommodaties vanaf vrijdag 13 maart t/m in elk geval vrijdag 10 april gesloten voor activiteiten van ACLO Sportcentrum. Dit geldt voor ons Sportcentrum en het Willem Alexander Sportcomplex op het Zernike en in de ACLO Station bij het Station. Dit geldt ook voor de buitensportactiviteiten op onze sportvelden op het Zernike. Verenigingen/ sporters die elders sporten adviseren wij om de NOC-NSF richtlijnen te volgen.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet en we hopen zo spoedig mogelijk het sporten weer met jullie te kunnen oppakken,

Dagelijks Bestuur ACLO en Directie Sportcentrum.

————————————————————————————————————————–

Dear students,

This is an official statement on behalf of the Sports Centre of RUG and Hanze University of Applied Sciences. In order to prevent further spreading of the corona virus, our sports accommodations will be closed for activities by ACLO Sports Centre from Friday 13 March until at least Friday 10 April. This applies to all of our locations: the Sports Centre, the Willem Alexander Sports Centre as well as ACLO Station. Consequently, the outdoor sports activities on the fields near the Sports Centre (at Zernike) are also cancelled. Associations and athletes that make use of other accommodations are recommended to follow the guidelines set by NOC-NSF.

We will keep you posted on the latest developments.

We sincerely hope to resume our sports activities as soon as possible.

Kind regards,

ACLO Executive Board and management Sports Centre.

 

UPDATE  12 maart 16:45 uur

“Update voor alle sporters en sportverenigingen: Het Sportcentrum en de ACLO volgen het advies van de colleges van de RUG en Hanze over eventuele maatregelen. Later vandaag zal er opnieuw een update komen.”

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Zoals jullie allemaal weten heeft het coronavirus inmiddels ook Nederland bereikt. Vanuit het Sportcentrum wordt de actuele stand van zaken nauwlettend in de gaten gehouden. De adviezen en eventuele maatregelen van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen worden gevolgd. Beide organisaties volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de volgende pagina’s lees je meer over de adviezen en eventuele maatregelen die getroffen worden:

Hanzehogeschool Groningen update coronavirus

Rijksuniversiteit Groningen update coronavirus

We houden jullie op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

As you all may know, the Coronavirus has reached the Netherlands. The ACLO Sports center is keeping a close watch on its current state and the progress it is making. In any case, we will follow the advice and potential measures taken by the Hanze University of Applied Sciences and the University of Groningen. Both these organisations follow the guidelines set by the National Institute of Public Health and Environment, the Municipal health service, and the Ministry of Foreign Affairs.

On the following pages you can read more about the advice and potential measures taken:

Hanzehogeschool Groningen update coronavirus

Rijksuniversiteit Groningen update coronavirus

We will keep you updated about potential new developments.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.