Terug naar overzicht

Algemene informatie over de ACLO

Wat is de ACLO?

De ACLO is de overkoepelende studentensportstichting van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG). Voor de studenten van deze instellingen bepaalt de ACLO het sportaanbod. Tevens is de ACLO de koepel voor 49 studentensportverenigingen.

Wat kan je doen bij de ACLO?

Hieronder kan je algemene informatie vinden over de ACLO. Bijvoorbeeld wat je met een ACLO-sportbewijs kan, wat de kosten zijn en hoe je kan reserveren. Je studentenkaart wordt gekoppeld aan je ACLO-sportbewijs. Deze dien je dan ook iedere keer mee te nemen als je komt sporten bij de ACLO.

Algemene uren
Met een ACLO-sportbewijs deelnemen aan de algemene uren van de ACLO. Dit kun je zo vaak doen als je wil. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is naar de ACLO komen, je sportkleding aan te doen en je naar de zaal waar het algemene uur gegeven wordt begeven. Je hoeft je hier dus niet voor in te schrijven! Benieuwd welke algemene uren er aangeboden worden en waar? Klik dan hier voor het algemene uren rooster.

Cursussen
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Je kunt ook cursussen volgen bij de ACLO. De cursussen zijn gratis, tenzij anders is aangegeven. Je dient echter wel borg te betalen. De borg bedraagt €10,- en krijg je terug als je minimaal 80% van de keren aanwezig bent geweest op de cursus. De cursussen worden in specifieke periodes aangeboden. Voor de cursussen moet je wél inschrijven. Dit kan via MyACLO op de website. Ook voor de cursussen is een rooster, klik daarvoor hier.  Er vindt een loting plaats als er meer mensen zich inschrijven voor een cursus dan dat er plaatsten vrij zijn. De loting is een geautomatiseerd proces waardoor iedereen een eerlijke kans krijgt om ingeloot te worden. Het resultaat van de loting wordt naar jou gemaild als de inschrijfperiode gesloten is. Zo weet je of je wel of niet ingeloot bent. Hierna heb je tot woensdag 18.00 uur de tijd om je borg te betalen. Dit kan online of bij de balie van het Sportcentrum. Controleer of dit gelukt is! Je kunt je inschrijving vinden onder ´Huidige reserveringen´. Na de inschrijving komt het voor dat sporters besluiten niet meer deel te nemen aan de cursus  of hebben ze de borg niet betaald. Dan komen deze plekken weer vrij.. Om deze plekken alsnog te vullen vindt er een na-inschrijving plaats tot alle plekken zijn opgevuld. Hiervoor dien je je op te geven via MyACLO en ook de borg te betalen.

Je krijgt de €10,- borg terug als je minimaal 80% van de keren aanwezig bent geweest op de cursus.

Reserveren.
Op uren die nog niet vergeven zijn aan cursussen, algemene uren of verenigingen is het mogelijk om kosteloos faciliteiten op het Sportcentrum te reserveren. Zo kan je tennisbanen, squashbanen, zalen, beachvolleybal velden en ruimtes voor vele andere sporten reserveren. Reserveren doe je via MyACLO of door te bellen met de informatiebalie van het Sportcentrum, 050-3638063.

Het onbeperkt volgen van algemene uren, cursussen en zalen reserveren zitten inbegrepen zitten inbegrepen bij je ACLO sportbewijs en hier betaal je dus niks extra’s voor. Een ACLO sportbewijs kost €52,- en is het hele jaar geldig. Voor huur van klein materiaal, bijvoorbeeld de rackets bij squash, betaal je wel een kleine bijdrage. Dit kun je halen bij de balie van het Sportcentrum.

Heb je geen materiaal voor bijvoorbeeld tennis of squash? Dit is geen probleem. Bij de balie van het Sportcentrum kun je deze benodigdheden huren voor een kleine bijdrage. Wil je meer informatie over het reserveren van accommodatie? Klik dan hier.

Fitness.
Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de fitnessruimte. Hiervoor heb je een aanvullend abonnement nodig: namelijk de fitnesskaart. Deze kost €65,- en is ook het hele collegejaar geldig. Voordat je deze kunt aanschaffen, dien je eerst een fitness-intake te doen of een fitness-cursus gevolgd te hebben. Je kan de fitnesskaart aanschaffen via MyACLO als je al de fitness-intake hebt gevolgd of via de informatiebalie bij het Sportcentrum. Via MyACLO kun je je ook inschrijven voor de fitness-intake onder het kopje ‘Aanbod’.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een vereniging die aangesloten is bij de ACLO dan kan je met hen contact opnemen voor informatie. Meer informatie over de sporten en de links naar de website van de verenigingen, kun je vinden onder het kopje ‘Sporten’.

Veel sportplezier en tot ziens bij de ACLO!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.