Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • Besluit restitutiebeleid ACLO/Sportcentrum seizoen 2019/2020

Besluit restitutiebeleid ACLO/Sportcentrum seizoen 2019/2020

Beste sporters,

Ten eerste hopen wij dat jullie in goede gezondheid verkeren. De afgelopen maanden is voor iedereen een hectische periode geweest. Helaas heeft het corona virus ook zijn invloed gehad op het sportleven. De maatregelen tegen het Covid-19 virus hebben er voor gezorgd dat het sporten in groepsverband van 13 maart tot eind mei niet was toegestaan. Het ACLO Sportcentrum was daarom van 13 maart tot 18 mei 2020 gesloten. Al snel gingen we over op het aanbieden van succesvolle online lessen en 18 mei zijn de buitensporten en groepslessen weer opgestart. Daarnaast hebben wij gelukkig ook veel binnensport verenigingen kunnen faciliteren om buiten weer activiteiten op te pakken.

De fitnessruimte en de binnensportfaciliteiten zijn 1 juli 2020 weer opengegaan. Dankzij het harde werken van het Sportcentrum, de ACLO en de vele verenigingsbesturen, zijn inmiddels bijna alle sporten en competities weer opgestart. Ook jullie als sporters hebben op een positieve manier bijgedragen aan deze succesvolle opstartperiode.

De ACLO heeft tijdens de sluitingsperiode gecommuniceerd in eerste instantie geen restitutie te verlenen voor de kaarten die verkocht zijn voor het sluiten van het Sportcentrum. Nu het Sportcentrum weer in volle gang is hebben we in overleg tussen de ACLO en het Sportcentrum gekeken of we voor bepaalde groepen kaarthouders toch enige vorm van compensatie kunnen bieden.

De ACLO heeft daarom besloten om voor het seizoen 2019-2020 restitutie te verlenen aan ACLO Second Semester- en  ACLO Second Semester fitness-kaarthouders. Zij zijn door het tijdstip van sluiten onevenredig getroffen en hebben maar een zeer korte periode gebruik kunnen maken van de sport faciliteiten binnen het Sportcentrum.

Deze ACLO kaarthouders kunnen een aanvraag tot restitutie indienen voor de periode waarin de ACLO geen fysieke sport/ fitness heeft kunnen aanbieden. Het gaat om de volgende restitutiebedragen:

  • Laagtarief ACLO Second Semester Card: €15,48
  • Hoogtarief ACLO Second Semester Card: €30,97
  • Laagtarief ACLO Prolong Card: €7,75
  • Hoogtarief ACLO Prolong Card: €15,49
  • ACLO Second Semester Fitness Card: €20,66

Voor de reguliere kaarthouders verlenen wij geen restitutie. Zij hebben het grootste deel van het jaar gebruik kunnen maken van hun ACLO kaart. De lage kaartprijs in combinatie met het aanbod van een online lespakket hebben ons doen besluiten om niet tot restitutie over te gaan voor deze sporters.

Restitutie kan worden aangevraagd door dit formulier voor 1 oktober 2020 (12:00) in te vullen. Het restitutiebedrag wordt vervolgens eind oktober op je rekening gestort.

Tot slot kijken wij samen met jullie uit naar een sportief academisch en hogeschool jaar, dus graag tot ziens bij het sporten!

Met sportieve groet,

Het 75e Dagelijkse Bestuur van de ACLO en Directie Sportcentrum

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.