Terug naar overzicht

Bestuur jij in 2021-2022 de ACLO?

Bestuur jij in 2021-2022 de ACLO?

Ben jij nieuwsgierig naar wat het betekent om een bestuursjaar te doen bij de grootste studentensport organisatie van Europa? Twijfel je nog over wat je gaat doen komend studiejaar en heb jij passie voor (studenten)sport? Kom dan nu naar één van onze (online) infoavonden in januari, februari en maart!

Dagelijks Bestuur (DB)

Het Dagelijks Bestuur (DB) is fulltime en is beleidsuitvoerend. Het DB zet zich een jaar lang fulltime in om de ACLO draaiende te houden en te verbeteren en houdt zich onder andere bezig met het sportbewijsbeleid, sportverenigingen, evenementen, marketing, financiën en het vaststellen van het sportaanbod. Het DB bestaat uit zes personen met verschillende functies, namelijk: voorzitter, secretaris, penningmeester, coördinator sport, coördinator PR & marketing en coördinator intern. Alvast meer weten over de verschillende functies? Klik hier voor de informatiebrochure.

Een bestuursjaar bij de ACLO betekent een enorm leuk en leerzaam jaar. Samen met vijf andere bestuursgenoten ben je verantwoordelijk voor 19.000 sportende studenten, 50 studentensportverenigingen en 100 verschillende sporten. Naast deze hoofdtaak krijg je veel netwerkmogelijkheden. Zo wordt er veel samengewerkt met andere studentenorganisaties in Groningen en de rest van Nederland. Natuurlijk zijn er niet alleen verplichtingen, maar is er ook ruimte om zelf te kiezen welk speerpunt jij oppakt naast je functie specifieke takenpakket. Waar wil jij bijvoorbeeld aan het eind van jouw bestuursjaar met trots op terugkijken? Tot slot staat een bestuursjaar bij de grootste studenten sportorganisatie van Europa natuurlijk fantastisch op je CV!

Algemeen Bestuur (AB)

Het Algemeen Bestuur (AB) is parttime en beleidsbepalend. Het AB beslist over belangrijke zaken waar de ACLO mee te maken heeft zoals de urentoekenning en subsidieverdeling voor verenigingen, investeringen in de accommodatie en overige beleidszaken. Het Algemeen Bestuur toetst of het Dagelijks Bestuur van de ACLO de door haar geformuleerde doelstelling haalt en of deze in lijn is met het meerjarenbeleidsplan. Het AB heeft dus een grote verantwoordelijkheid. Meer informatie over het AB kun je in deze informatiebrochure vinden. 

Informatie avonden

De (online) informatieavonden zullen plaatsvinden op de volgende data:

  • Dinsdag 19 januari 17.00 uur
  • Maandag 15 februari 19.00 uur
  • Donderdag 25 februari 17.00 uur
  • Dinsdag 2 maart 17.00 uur
  • Maandag 8 maart 17.00 uur

De informatieavonden vinden online of fysiek op het Sportcentrum (mochten de maatregelen het toelaten) plaats. Je kunt je via dit formulier opgeven voor de infoavonden, we zullen voorafgaand de informatieavond de locatie of de link naar de Google Meet mailen. Ook zal de link of locatie op onze Facebook pagina gedeeld worden.

Tijdens de online infosessies zal een korte presentatie worden gegeven waarna jij vervolgens al jouw vragen kunt stellen. Zowel het Dagelijks als het Algemeen Bestuur zal hierbij aanwezig zijn om meer informatie te geven over een bestuursjaar bij de ACLO. 

Solliciteren 

Overtuigd? Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór donderdag 1 april voor het Dagelijks Bestuur of vóór zaterdag 1 mei voor het Algemeen Bestuur naar se@aclosport.nl 

Meer informatie?

We hopen je binnenkort te spreken tijdens één van onze informatieavonden! Van te voren al vragen? Stuur gerust een email naar se@aclosport.nl

Verder kun je in deze informatiebrochure  alvast meer informatie vinden over het AB en het DB en de ervaringen van de huidige bestuurders. 

Tot snel op één van de infoavonden!

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.