Terug naar overzicht

Bestuur jij in 2022-2023 de ACLO?

Bestuur jij in 2022-2023 de ACLO?

Ben jij nieuwsgierig naar wat het betekent om een bestuursjaar te doen bij de grootste studentensport organisatie van Europa? Twijfel je nog over wat je gaat doen komend studiejaar en heb jij passie voor (studenten)sport? Kom dan nu naar een van onze online infoavonden in maart en april!

Dagelijks Bestuur (DB)

Het Dagelijks Bestuur (DB) is fulltime en is beleidsuitvoerend. Het DB zet zich een jaar lang fulltime in om de ACLO draaiende te houden en te verbeteren en houdt zich onder andere bezig met het sportbewijsbeleid, sportverenigingen, evenementen, marketing, financiën en het vaststellen van het sportaanbod. Het DB bestaat uit zes personen met verschillende functies, namelijk: voorzitter, secretaris, penningmeester, coördinator sport, coördinator PR & marketing en coördinator intern. En komend jaar komt er een extra functie bij, namelijk de Coördinator Extern! Alvast meer weten over de verschillende functies? Klik hier voor de informatiebrochure.

Een bestuursjaar bij de ACLO betekent een enorm leuk en leerzaam jaar. Samen met je bestuursgenoten ben je verantwoordelijk voor 19.000 sportende studenten, 51 studentensportverenigingen en 100 verschillende sporten. Naast deze hoofdtaak krijg je veel netwerkmogelijkheden. Zo wordt er veel samengewerkt met andere studentenorganisaties in Groningen en de rest van Nederland. Natuurlijk zijn er niet alleen verplichtingen, maar is er ook ruimte om zelf te kiezen welk speerpunt jij oppakt naast je functie specifieke takenpakket. Waar wil jij bijvoorbeeld aan het eind van jouw bestuursjaar met trots op terugkijken? Tot slot staat een bestuursjaar bij de grootste studenten sportorganisatie van Europa natuurlijk fantastisch op je CV!

Algemeen Bestuur (AB)

Het Algemeen Bestuur (AB) is parttime en beleidsbepalend. Het AB beslist over belangrijke zaken waar de ACLO mee te maken heeft zoals de urentoekenning en subsidieverdeling voor verenigingen, investeringen in de accommodatie en overige beleidszaken. Het Algemeen Bestuur toetst of het Dagelijks Bestuur van de ACLO de door haar geformuleerde doelstelling haalt en of deze in lijn is met het meerjarenbeleidsplan. Het AB heeft dus een grote verantwoordelijkheid, maar daarnaast is er ook zeker genoeg ruimte voor gezelligheid! Klik op de informatiebrochure voor meer informatie over het AB! 

Vicevoorzitter en Voorzitter 

Het AB bestaat uit negen sectorvertegenwoordigers, een vicevoorzitter en een voorzitter.

De vicevoorzitter vervangt de AB-voorzitter bij afwezigheid en ondersteunt de AB-voorzitter bij de kennismakings- en evaluatiegesprekken. Daarnaast ben je als vicevoorzitter verantwoordelijk voor de binding binnen het AB en plan je het beleidsweekend, de overdracht en verschillende leuke activiteiten voor het AB.

De AB-voorzitter leidt de AB-vergaderingen en AB-overleggen en begeleidt het DB. Zo bespreekt de voorzitter de vergaderingen voor met het DB en houdt hij kennismakings- en evaluatiegesprekken met het DB en AB. Verder ben je als voorzitter nauw betrokken bij grote beleidsmatige uitdagingen zoals de besluitvorming omtrent de bouw van een nieuw sportcentrum.

Informatie avonden

De informatieavonden zullen plaatsvinden op de volgende data:

  • Maandag 4 april 19:00 uur (DB/AB)
  • Donderdag 7 april 17:00 uur (DB/AB)
  • Woensdag 20 april 17:00 uur (alleen AB)

Je kunt je via dit formulier opgeven voor de infoavonden.

Tijdens de (online) infosessies zal een korte presentatie worden gegeven waarna jij vervolgens al jouw vragen kunt stellen. Zowel het Dagelijks als het Algemeen Bestuur zal hierbij aanwezig zijn om meer informatie te geven over een bestuursjaar bij de ACLO. 

Solliciteren 

Overtuigd? Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór vrijdag 15 april 12:00 uur voor het Dagelijks Bestuur of vóór zondag 1 mei 12:00 uur voor het Algemeen Bestuur naar se@aclosport.nl 

Meer informatie?

We hopen je binnenkort te spreken tijdens een van onze informatieavonden! Van te voren al vragen? Stuur gerust een email naar se@aclosport.nl

Tot snel op een van de infoavonden!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.