Terug naar overzicht

Corona update 30-11

Beste sporters,

 

In de communicatie van afgelopen zaterdag is aangegeven dat vanaf zondagmiddag 28 november, tot in elk geval zondag 19 december, dagelijks vanaf 17.00 uur al onze sportlocaties gesloten zijn.

Verder hebben we bericht dat we in elk geval t/m vanavond 30 november het huidige rooster aanhouden met bijbehorende uitval na 17.00 uur. Hierbij een update over de situatie per morgen tot in elk geval 19 december.

Verruiming openingstijden in de ochtenduren
Het goede nieuws is dat we vanaf morgen 1 december onze openingstijden overdag aan de voorkant verruimen:

 • Het Sportcentrum op het Zernike terrein is van maandag t/m zondag vanaf 7.00 uur geopend en sluit om 17.00 uur.
 • Let op: dit geldt niet voor het Willem Alexander Sport complex, daar blijven de reguliere openingstijden gelden met ook sluiting om 17.00 uur.

Dit zorgt ervoor dat we meer tijdsloten kunnen aanbieden in het ongebonden pakket, denk bijvoorbeeld aan fitness, tennis en padel. Ga naar de website voor de exacte sportmogelijkheden.

Het betekent ook dat er dagelijks 1.5 uur extra zaaltijd beschikbaar is waarin trainingen kunnen plaatsvinden. Vanaf 08.30 uur zullen de sportlocaties weer grotendeels worden gebruikt voor onderwijsactiviteiten van de Hanzehogeschool. We zijn in gesprek met de verenigingen over een invulling in de vroege ochtenduren en daar waar mogelijk eerder op de middag. Dit geldt ook voor het ACLO Station. De communicatie loopt via de vakgroepvoorzitters van het Sportcentrum en de komende dagen zal dit verder worden uitgewerkt.

Op de overige momenten gedurende de dag dat de sportlocaties niet worden gebruikt door het onderwijs, kunnen deze locaties gereserveerd worden op reguliere wijze door alle ACLO-sporters (en dus ook verenigingssporters) via de website.

Groepslessen
Om iedereen toch nog zo veel mogelijk sport te kunnen aanbieden, wordt er op dit moment geïnventariseerd of er extra groepslessen aangeboden kunnen worden gedurende de nieuwe openingstijden van het Sportcentrum. Verenigingsleden kunnen als vervanging voor de weggevallen trainingen natuurlijk ook gebruik maken van deze groepslessen op basis van reguliere reservering via de website.

Weekendgebruik
De komende dagen houden we de berichtgeving van de verschillende sportbonden over het al dan niet continueren van de verschillende competities in de gaten houden. Op het moment dat meerdere competities worden uitgesteld, zullen we in overleg met betrokkenen ook naar vervangend weekendgebruik gaan kijken.

Sporten in de openbare ruimte
Volgens de huidige maatregelen mogen sporters/verenigingen na 17.00 uur op eigen initiatief wel sportactiviteiten oppakken in de openbare ruimte in groepjes van maximaal vier (exclusief trainer), met 1,5 meter afstand tot elkaar. Met openbare ruimtes worden dus niet de locaties van het Sportcentrum bedoeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om een parkeerplaats of een park.

De volgende basisregels gelden:

 • Was vaak en goed je handen.
 • Geef elkaar zoveel mogelijk de ruimte; 1,5 meter afstand verplicht buiten het sporten om en tijdens het sporten daar waar dit kan. Dit wordt voor de groepslessen gefaciliteerd door het Sportcentrum doordat de groepsgroottes in aantallen zijn teruggebracht.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als ze gevaccineerd zijn.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Overige maatregelen Sportcentrum en de ACLO:

 • Sluiting 17.00 uur, verlaat de sportaccommodaties direct na de sportactiviteit.
 • Geen publiek toegestaan bij sport, zowel binnen als buiten.
 • Omdat wij binnensport gebouwen hebben met gemengd gebruik van onderwijs en sport, dient er bij gebruik door externen een QR-code te worden gecheckt. Dit betekent dat er bij alle sporters op zaterdag en zondag in het Sportcentrum (inclusief de blaashallen) en het WAS op het Zernike QR-codes zullen worden gescand.
 • Mondkapjes verplicht bij verplaatsing door de gebouwen. Het mondkapje mag af op de zitplaats en tijdens het sporten.
 • Ook de clubhuizen sluiten om 17.00 uur. Daarnaast geldt dat er alleen geplaceerd op 1,5m gebruik mag worden gemaakt van de horecaruimtes. De QR-code check blijft een keuze van de vereniging zelf, vanwege het gevestigd zijn op onderwijsterrein.
 • De Sportsbar heeft aangepaste openingstijden (eveneens sluiting om uiterlijk 17.00 uur), deze worden kenbaar gemaakt bij de ingang van de Sportsbar.

 

Met vriendelijke groet,

Het 76ste Dagelijks Bestuur van de ACLO en Directie Sportcentrum

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.