Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • De onmogelijke uitdaging: gezonde leefstijl tijdens tentamens!

De onmogelijke uitdaging: gezonde leefstijl tijdens tentamens!

Als 3e jaars student aan de RUG kan ik stellen dat gezond blijven tijdens de tentamenweek elke keer weer een heuse opgave is. Om de goede balans te vinden tussen de studietijd en fit blijven blijkt een veelvoorkomend probleem. Er is natuurlijk geen standaard instructie om hier mee om te gaan maar mogelijk kunnen deze tips helpen;

Allereerst, heel cliché: probeer genoeg slaap te pakken. Wanneer je dit doet zal je ook effectiever kunnen studeren. Hoe kostbaar die tijd ook is en hoe goed koffie ook lijkt te werken om wakker te blijven, 8 uur slaap doet wonderen! Een onmogelijke opdracht? Probeer anders een schema te maken en plan hierbij ook je slaap in.

Mijn volgende tip, die misschien makkelijker is gezegd dan gedaan; probeer te bewegen. Er is uit veel onderzoeken gebleken dat sporten positieve psychische effecten heeft. Zo helpt het bijvoorbeeld om lekker te ont stressen en maakt het je brein weer alert. En nee je hoeft natuurlijk niet persé een slopende bodyfit les te zijn, een wandeling in de frisse lucht heeft ook genoeg effect.

Allerlaatst; blijf gezond eten. En hier bedoel ik niet mee dat je alleen maar op groente en fruit moet leven, maar probeer een balans te vinden. Sterker nog, het is belangrijk om ook andere dingen te blijven eten, namelijk;  vlees zorgt ervoor dat je wakker blijft, koolhydraten geven je energie om gefocust en geconcentreerd te kunnen blijven en suiker en vet zijn noodzakelijk voor je lichaam. Dus af en toe een lekker stukje chocolade is dik verdient na flink studeren! Het meest belangrijke is dat je goed blijft drinken, met de voorkeur voor water, thee en koffie. Door goed te blijven drinken zullen je hersenen ook meer alert kunnen blijven.

Dus er is hoogst waarschijnlijk geen tip die je nog niet hebt gehoord. Maar het is altijd goed om even aan herinnerd te worden, zeker in de afmattende tentamendagen wanneer je het extra hard kunt gebruiken. Heel veel succes voor de komende tentamenweken, hopelijk lukt het je om de tips toe te passen!

Liefs Healthcie

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.