Terug naar overzicht

Geld overhouden tijdens je studietijd!

Het is algemeen bekend dat studenten het moeten doen met een smalle beurs. Als er überhaupt naast het studeren al tijd is om te werken gaat het niet om vele uren. Daarnaast zijn de bijverdiensten vaak ook niet heel erg hoog. Studenten die verder geen of weinig financiële ondersteuning krijgen vanuit de familie wenden zich al snel tot de studiefinanciering of het lenen van geld. In dit nieuwsbericht delen we graag 3 manieren waarop iedere student veel geld kan besparen tijdens de studietijd (en ook daarna). Ze gaan niet ten koste van de kwaliteit van het studentenleven en helpen je toch om maandelijks een leuk bedrag over te houden.

Interieur voor je uitzet

Ga je voor het eerst het ouderlijk huis uit? Dan zal je waarschijnlijk om je heen kijken voor een mooi interieur. Wanneer je een kijkje neemt bij de meubelboulevards dan schrik je je rot van de hoge prijzen. Bij Ikea ben je al een stuk voordeliger uit, maar echt lage prijzen vind je op marktplaatsen of tweedehandswinkels in de buurt. Als je goed zoekt zijn er voldoende pareltjes te vinden voor slechts enkele tientjes. Soms is een bank of stoel zelfs gratis af te halen. Speur dus goed het internet af!

Deel abonnementen en beperk waar mogelijk

Wanneer je met meerdere mensen in één huis woont is het verstandig om niet allemaal een los abonnement te nemen op de krant of dat leuke tijdschrift. Dat spreekt voor zich zal je wellicht denken, maar het komt geregeld voor. Ook kan je je natuurlijk afvragen of het nieuws in de krant niet ook online te vinden is, zodat het hele abonnement opgezegd kan worden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Netflix abonnement? Deze kan je delen met meerdere mensen en bij verschillende abonnementen kan je zelfs met meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen. Dit geldt niet alleen voor de tv betaalzender, maar ook voor TV en internetabonnementen in het algemeen. Vaak kan je meerdere televisiedecoders bestellen op 1 abonnement. Inloggen op 1 modem kan ook vanaf meerdere apparaten. Een televisie en internetabonnement kost al snel € 25 tot € 30 in de maand. Vergelijk ook de aanbieders, zodat je ook daar nog kan besparen. Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Vergeet de zorgtoeslag niet

Vrijwel alle studenten hebben recht op zorgtoeslag (afhankelijk van het inkomen). Deze bedraagt tot wel ruim € 80 per maand. Meer dan 10% van de studenten vraagt deze bij de belastingdienst echter niet aan. Een gemiste kans want het levert bijna € 1000 per jaar op en de zorgverzekering is verplicht en moet dus betaald worden. De basisverzekering is overal gelijk, maar de premies kunnen echter sterk verschillen. Hierin is ook al snel meer dan € 100 per jaar te besparen.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.