Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • Genomineerden meest bijzondere initiatieven van het jaar 2020-2021

Genomineerden meest bijzondere initiatieven van het jaar 2020-2021

Genomineerden meest bijzondere initiatieven van het jaar 2020-2021

Actie commissie voor KidsUnited – The Knickerbockers

Wij willen vanuit The Knickerbockers graag een commissie in het zonnetje zetten. Het gaat om onze Actie commissie, bestaande uit Rutger Bijl, Iko Scheepsma, Fleur Boonstra, Daan Kiestra, Rosa van de Kroft en Menthe Helmens, die zich vorig jaar hebben ingezet voor de stichting KidsUnited. KidsUnited is een stichting die voetbaltrainingen en wedstrijden verzorgt en begeleidt voor kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Meer informatie over KidsUnited en waar zij precies voor staan, is hier te vinden!

Onze Actie commissie heeft vorig jaar het hele jaar door activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor KidsUnited. De twee mooiste activiteiten staan hieronder beschreven.

Info TKBirthday run:

De TKBirthday run is georganiseerd op 14 februari 2021 (de dag voor de verjaardag van TKB). Dit was een sponsorloop, dus iedereen die mee deed kon zich laten sponsoren voor het aantal kilometers dat hij of zij schaatste, hard liep of wandelde. De afstanden verschilden van de 5 kilometer wandelen tot het rennen van een halve marathon. Iedereen heeft ontzettend zijn of haar best gedaan.  In totaal is er 1115 km afgelegd en 7758 euro opgehaald met deze run!

Info dag KidsUnited: 

Op 19 juni 2021 heeft de Actie een trainingsdag georganiseerd voor de kinderen die bij KidsUnited voetballen. De hele dag zijn er verschillende trainingen georganiseerd door de leden van de Actie commissie die werden bijgestaan door andere leden van TKB. Voor zowel de kinderen als de begeleiding was dit een geweldige dag en was dit echt een uitstapje voor de kinderen.

In totaal heeft de Actie commissie meer dan 10.000 euro opgehaald voor KidsUnited! Een uitzonderlijk hoog bedrag en dat ook nog allemaal in een tijd waarmee de Actie moest kampen met verschillende coronamaatregelen.

 

‘Long ride’ voor het Longfonds – G.S.S.V. Tjas

Op 5 september 2020 heeft een bijzonder evenement plaatsgevonden bij Tjas. In het nieuws ging het bijna alleen maar over het coronavirus. Het coronavirus maakte ons in één klap duidelijk hoe belangrijk gezonde longen voor je leven zijn. Een groep van zes ambitieuze Tjassers wilde zich graag inzetten voor corona patiënten. We konden bijna niet schaatsen en samen sporten. Een sport die wel veilig uitgeoefend kon worden was fietsen, iets dat Tjassers ook graag doen. Om in deze roerige tijden voor wat positiever nieuws te zorgen werd een ambitieus plan op touw gezet door zes toppers: Jeike Juk, Rianne Hazelhoff, Jip van Elst, Hilbrand Wouters, Johnny Tran en Stijn Bouma. Het doel was om 500 kilometer fietsen binnen 48 uur om hiermee geld op te halen voor het Longfonds. En geld ophalen, dat hebben ze gedaan! Er is in totaal €17759 opgehaald voor corona patiënten. Dit dankzij de inzet van vijftien tweetallen van verschillende studenten schaatsverenigingen en een team van Tandje Hoger. Alle tweetallen hebben de tocht binnen 26 uur en 20 minuten weten te voltooien. Het snelste team was zelfs binnen 19 uur en 48 minuten over de finish.

 

Luuk Molenaar – Tandje Hoger

Vanuit Tandje Hoger vonden wij de prestatie van Luuk Molenaar het meest bijzonder. Hij heeft op 2 juli 2021 tijdens een bikepacking wedstrijd (rondtrekken met de fiets), 793 kilometer gefietst in 52 uur en 31 minuten (beweegtijd: 32 uur en 33 minuten).

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.