Genomineerden Sporter van het jaar 2017-2018

Baukje Zaaijer

Na een jaartje aan het roeien gesnuffeld te hebben in Leeuwarden stapte Baukje najaar 2013 voor het eerst in een boot bij Gyas en vanaf dat moment ging ze als de bliksem. Ze bleek gigantisch sterk en ontwikkelde zich met name in de skiff, de eenmansboot, erg snel. Al in haar tweede jaar won op ze de Koninklijke Holland Beker in het skiffveld tot 23 jaar! Helaas bleek niet iedereen haar talent te zien en volgde de ene teleurstelling na de andere bij verschillende selecties voor grotere boten.

Afgelopen seizoen besloot Baukje het heft in eigen hand te nemen en niet meer in te steken op een plaats bij het nationale team. Ze stapte wederom in de skiff en zette nogmaals alles op alles om haar ultieme doel te bereiken: een mooie race op het FISU WK in Shanghai. Toen de eerste hobbel (de kwalificatie) probleemloos was genomen begon ze, tijdens het lopen van coschappen(!), aan een waanzinnig zwaar trainingsschema. Dankzij een ijzeren discipline en oneindig doorzettingsvermogen zette ze nog een paar enorme stappen in haar techniek en conditie, resulterend in de beste race van haar carrière en een bronzen plak om haar nek! In een zwaar veld als die van de skiff is dit een bijzonder knappe prestatie en Baukje verdient het dan ook zeker om sportster van het jaar 2017/2018 te worden!

Paula Borgonje

Paula is een van de vele topjudoka’s bij de Mattekloppers. Zij judoot al jaren op nationaal en internationaal niveau en haalt veel prijzen binnen op de grote toernooien. Ze heeft intussen 8 medailles op de Nederlandse Kampioenschappen gehaald waarvan eenmaal de eerste plaats. Afgelopen jaar heeft ze afgesloten met een eerste prijs op het Bremen Open, een tweede plaats op het Antwerpen Open en een vijfde plaats op de Nederlandse Kampioenschappen. Naast judo doet ze ook op internationaal niveau mee bij sambo en is ze afgelopen jaar Nederlands kampioen sambo geworden. Daarnaast heeft ze dit jaar haar studie Farmacie afgesloten en is ze gaan werken als Projectapotheker bij het Martini Ziekenhuis.

Arte Brueren

Arte Brueren is de eerste speler van G.S.F.V. Drs. Vijfje die officiële interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam heeft mogen spelen. In seizoen ’17-’18 is zij met Oranje op pad geweest naar Newry (Noord-Ierland) om ons kikkerlandje te representeren in de EK-kwalificatie. Ook dit seizoen komt Arte weer uit in Oranje en heeft zij inmiddels al twee oefen-interlands in Sittard mogen spelen tegen Tsjechië, waar er na de wedstrijd de jeugdige toeschouwers rijen dik stonden om haar handtekening te vragen. Daarnaast speelt ze in Vijfje Vrouwen 1, die momenteel op de zesde plek staan in de landelijke Eredivisie. Met haar team heeft ze dit jaar clubgeschiedenis geschreven door voor het eerst in de halve finale van de landelijke KNVB beker te staan. Als studentenvereniging zijn wij super trots dat wij Arte Europa door mogen sturen om voor ons land alles te geven!

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.