Genomineerden Team van het jaar 2018-2019

The Knickerbockers Dames 1

Seizoen 18/19 zal niet snel vergeten worden bij vele dames van The Knickerbockers. De eerste wedstrijden werden met volle overtuiging gewonnen in de eerste klasse Noord. Het doel van het jaar was dan ook om minimaal de nacompetitie te halen en te promoveren naar de Hoofdklasse. Dit ging bovenal heel erg goed, in de eerste competitiehelft werden er weinig punten verspild en waren de eerste én de tweede periode voor Dames 1 van de The Knickerbockers. Wie weet zit er wel een kampioenschap in… Naast dat het team van Jans Bos goed meedeed in de competitie was er ook kans om de felbegeerde KNVB district beker te winnen. De bekerwedstrijden werden niet zonder slag of stoot gewonnen. Zelfs bij een 0-3 achterstand wisten de dames van Jans Bos als team de wedstrijd naar zich toe te trekken en het om te zetten naar 5-3. Deze overwinning werd net zoals vele wedstrijden goed gevierd in het Appleknockers Flophouse. Naast dat de meiden goed presteerden in de eerste en tweede helft werd er ook zeker niet ondergedaan in de welbekende derde helft. Op 1 juni moest de bekerfinale gespeeld worden en na wat nederlagen in de competitie waren de dames van Jans toch wat zenuwachtig. Dit was uiteindelijk nergens voor nodig want deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 4-0, hiervoor nog een shout-out naar alle meegereisde supporters!

Helaas liep het in de competitie niet zo goed als dat het in de beker ging. De druk werd iets te hoog en punten werden verspild, helaas geen kampioenschap meer. Gelukkig herpakte het team zich en won alle wedstrijden in de nacompetitie, dit betekent promotie naar de Hoofdklasse! Om nog even te benadrukken hoe hoog dit is; alleen de Topklasse zit tussen de Hoofdklasse en de Eredivisie in.

Al met al kijken we terug op een super voetbalseizoen met heel veel gezelligheid én veel goals, wel geteld 62, omgerekend 2,8 goals per wedstrijd.

Aegir Dames Development 4-

De dames development vier-zonder-stuurman is een ploeg van tweedejaars roeiers. In 2018 werden zij tweede in hun eerstejaarsklassement, maar in 2019 wisten vier van deze dames het developmentklassement te winnen. Alleen de eerste wedstrijd werden ze nog vijfde, maar alle overige wedstrijden in hun klassement werden ze eerste! Hiermee lieten ze de concurrentie ver achter zich en veegden ze het klassement aan. Tevens hebben ze een Aegirrecord gevaren.

Alle dames zijn doorgegaan met roeien voor een veelbelovend derde jaar.

Drs. Vijfje Dames 1

Het jaar waarin bekend werd dat het EK zaalvoetbal naar Nederland komt en Groningen de speelstad is, is het jaar dat de dames van Drs. Vijfje zaalvoetbal onder studenten op de kaart zet. Na een lang seizoen zijn de play-offs gehaald voor de landstitel, waarin het vice-landskampioenschap is afgedwongen. Hiermee was de pret nog niet op voor deze dames, de nationale beker is namelijk ook nog eens mee naar huis genomen. Een prestatie van ongekende klasse die beloond is door de andere teams en coaches uit de Eredivisie, met benoeming van de titel beste speelster en coach van de Eredivisie voor resp. Vesna Veltrop en Teuny Bosma.

Behalve deze mooie extra’s zijn 3 dames ook nog eens beloond met een plek in het nationale elftal waar coach Teuny assistent is. Daarnaast heeft onze eigen Myrthe Brugman een plek gekregen in het nationale elftal voor doven en slechthorenden waarmee de halve finale van het WK in Zwitserland is gehaald. Dit jaar zetten de dames de lijn weer door met het oog gericht op de play-offs en een 3e plaats op het Diamant Toernooi en tevens een 3e plaats op het Open Friese Kampioenschap.

Al deze prachtige collectieve en individuele prestaties hebben geleid tot de nominatie van Drs. Vijfje Vrouwen 1 als team van het jaar.