Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • Genomineerden topsport prestatie van het jaar 2020-2021

Genomineerden topsport prestatie van het jaar 2020-2021

Genomineerden topsport prestatie van het jaar 2020-2021

Hendrik van der Eems – GSKV Released

Bij ons in de vereniging gaat iedereen als raket qua prestaties! Maar we hebben één uitschieter, dat is Hendrik van der Eems. Hij heeft meegedaan aan een kite wedstrijd amateurs divisie “Lords of Tram” In Gruissan, Frankrijk. Helaas heeft hij niet gewonnen, maar de hele competitie was een soort van afgeblazen doordat er niet genoeg tijd en wind was. Aan een wedstrijd mee doen binnen de kite wereld is best wel exclusief, omdat de wedstrijden vaak tegen de beste van de wereld zijn. Zijn instagram is @Hendrikvdeems, daar kun je een kijkje nemen in wat zijn prestaties zijn :).

 

Susan Reinders – G.S.B.V. Tweeslag

Susan Reinders heeft het best gepresteerd afgelopen jaar! De volgende prestaties heeft zij geleverd:

  • 5e plaats in de Eredivisie beachvolleybal
  • 9e en 17e plek op NK beachvolleybal
  • 1e plaats Estivales de Volley (Saint-Cast le Guildo in Frankrijk)

 

Arte Brueren & Vesna Veltrop – Drs. Vijfje

Het zaalvoetbalseizoen ‘20/’21 werd zoals bij vele andere sporten al spoedig beëindigd wegens corona. Dit betekende dat ook de Eredivisie, waar ons eerste damesteam in actief is, tot een vroeg einde kwam. Wedstrijden en trainen was even niet meer mogelijk in Nederland. Arte Brueren en Vesna Veltrop besloten hierdoor halverwege het jaar een buitenlands avontuur aan te gaan in Italië, beide uitkomend in dezelfde competitie maar bij verschillende clubs.

Een ploeggenootje bij het Nederlands elftal speelde ook in Italië en hierbij ging het balletje uiteindelijk rollen. Wat begon als wat gegein eindigde uiteindelijk in een heuse tijdelijke transfer naar Futsal Bitonto in Italië. Bitonto is een stadje in Zuid-Italië met een futsal club uitkomend in de Serie A2, deze club was op dit moment koploper in deze competitie. Arte is uiteindelijk dus dit avontuur aangegaan en heeft met veel plezier kunnen zaalvoetballen in Italië. Dit avontuur werd uiteindelijk bekroond met het kampioenschap en het winnen van de beker, hiermee werd ook promotie naar de Serie A behaald.

Een maand later begon dit balletje ook te rollen bij Vesna, en na een boel geregel heeft ook zij de stap gemaakt naar de Serie A2. Vesna is ook terechtgekomen in Zuid-Italië in Molfetta en is hier gaan spelen bij Femminile Molfetta. Deze club stond op dit moment tweede in de competitie en had de ambitie om de play offs te behalen. Vesna heeft met haar team  ook goede resultaten neergezet. Na een reeks van goede wedstrijden werd de finale van de play offs behaald, hierin werd Vesna haar Italiaanse avontuur helaas niet bekroond met promotie naar de Serie A.

Beide dames hebben ondanks corona dus nog een half jaar op hoog niveau kunnen zaalvoetballen, waren beide erg belangrijk voor hun Italiaanse team en hebben goede resultaten mogen neerzetten. Arte en Vesna zijn beide het Italiaanse avontuur aangegaan en hebben iets neergezet waar wij als Vijfje erg trots op zijn.

 

Ilse Kolkman – G.S.R. ‘Aegir’

Ilse Kolkman is op 26 en 27 juni 2021 2x Nederlands kampioen in Dames 8 en Dames 4- geworden. Tevens ook een uitzending naar het EK op 9 april 2021 in Varese in de Dames 2-. Op dit moment is Ilse aangesloten bij de roeibond in Amsterdam, daar traint ze nu voor de Olympische Spelen in Parijs!

 

Ties Talsma – A.G.S.R. Gyas

Ties Talsma is in het seizoen van 2017 begonnen met roeien bij de eerstejaars zwaar van Gyas. Sindsdien heeft hij aan de start gelegen van het WK onder 23 in Sarasota in 2019, en de Henley Royal Regatta van dat jaar. Na het ontbreken van een seizoen in 2020, was in 2021 het eerste meetmoment het NK kleine nummers, waar hij met Luuk Adema tweede werd in de twee zonder. Samen met de nummers 1 van dat veld zijn Ties en Luuk door gaan trainen in de vier zonder, waarin Ties SA status kreeg, en ze uitgezonden werden naar de World Rowing Cup 3 in Sabaudia, waar ze een knappe vierde plek behaalden. Ties is inmiddels gestopt met het wedstrijdroeien, maar is nog regelmatig langs de kant te vinden, en blijft een sportman in hart en nieren.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.