• Actualiteiten
  • Genomineerden Trainer/Coach van het jaar 2017-2018

Genomineerden Trainer/Coach van het jaar 2017-2018

Harmen Jan van Ark

In september 2016 begon Harmen Jan van Ark als profcoach bij Gyas. Sindsdien zijn drie wedstrijdploegen van Gyas Nederlands kampioen eerstejaars roeien geworden.

Allereerst werden de mannen van Gyas Nederlands Kampioen in het seizoen 2016-2017. Daarnaast werden in 2017-2018 zelfs twee ploegen Nederlands Eerstejaarskampioen! De dames en de lichte mannen gingen er met de eind overwinning vandoor. De eerstejaars zwaar werd derde. Hiermee was Gyas de best presterende studentenvereniging van Nederland bij de eerstejaars. Bovendien heeft Gyas nog nooit twee overwinningen en een top drie notering behaald in het eindklassement van het Nederlands Kampioenschap voor Eerstejaarsroeien!

Onder leiding van Harmen Jan van Ark doet Gyas constant mee met de top drie van de eerstejaars klassementen. Door het het structuren van het jaarprogramma en het professionaliseren van de randvoorwaarden zorgt Harmen Jan er voor dat 35 tot 40 roeiers elk jaar een succesvolle start hebben van hun roeicarrière, die zelfs kan leiden tot Olympisch succes.

Frank Schmitz

Frank Schmitz is al vijftien jaar nauw betrokken bij de TAM. Hij is verantwoordelijk voor de eenheid die is ontstaan van onderaan de selectie tot aan het eerste team. Hij is al jaren vaste trainer maar vervult eigenlijk een veel grotere rol. Zijn visie en aanpak zijn een belangrijke oorzaak voor de prestaties van de selectie, met in het bijzonder de prestaties van het eerste team, TCBOO. Door zijn werkzaamheden heeft de selectie van de TAM jaren toegewerkt naar een stabiele piramide waarin TCBOO zo sterk mogelijk bovenaan staat. Hoewel zijn toevoeging al jaren vruchten afwerpt, heeft er afgelopen zomer een uitzonderlijke gebeurtenis plaatsgevonden. TCBOO is gepromoveerd de hoofdklasse en dit had nooit kunnen gebeuren zonder de betrokkenheid van Frank.

Dorus Heijnen 

Afgelopen maand hebben we de evaluatie van onze Tandje Hoger wielren-beginnerscursus doorgespit en één van de pluspunten die eruit sprong was “Dorus”. Het enthousiasme en de ervaring waarmee Dorus training geeft is bijzonder te noemen. Niet alleen op de weg maar ook in de spinningzaal. Hoewel de meeste mensen spinning als een uur afzien beschouwen kan Dorus genieten van een les waarbij iedereen volledig de verzuring in gaat. Op de weg is te merken dat Dorus blij wordt van het eindeloze enthousiasme van de renners. Hij is dan ook vaak met een grote glimlach langs de kant te vinden. Wat Dorus kenmerkt is dat hij zegt waar het op staat en dat wordt gewaardeerd.

Dorus is al jaren de trainer van de wedstrijdsectie van Tandje Hoger. Daarnaast was hij afgelopen jaar ook trainer van de NCK damessectie en de beginnerscursus. Dit deed Dorus allemaal terwijl hij bezig was met de laatste fase van zijn PhD Scheikunde in de Feringa onderzoeksgroep.

Deze zomer heeft hij zijn PhD afgerond en is hij aan zijn postdoc begonnen. Vraag Dorus alsjeblieft niet naar zijn onderzoek, want veel zul je er waarschijnlijk niet van snappen!

Op sportief of academisch vlak, Dorus is van alle markten thuis en een aanwinst voor de wielersport!

Simon Leistra

Simon is een echte Matteklopper in hart en nieren. Hij is in 1995 gestart als judoka bij de club en is in 2005 begonnen als trainer bij de vereniging. Simon heeft al veel kampioenen getraind en gecoacht waaronder driemaal Nederlands kampioen en 3e op de World Cup Berend Roorda. Daarnaast heeft hij ook Maarten Majoor, Alert Holtman, Marcel Joling, Tim Bleeker en Grietzen Bouma naar een medaille op het NK gecoacht. Ook in teamverband heeft hij de Mattekloppers naar de top van de judo gecoacht. Zo heeft het Mattekloppers herenteam al een 3e plaats op het NK teams gehaald onder leiding van Simon. Simon geeft 2 keiharde trainingen in de week en bereidt de judoka’s ook mentaal voor op de toernooien. Hij reist stad en land af met zijn judoka’s op weg naar toernooien in binnen- en buitenland. Dit jaar heeft hij 3 judoka’s naar het NK mogen begeleiden. De trainingen mogen dan zwaar zijn, tijd voor een grapje is er altijd. Simon’s motto luidt dan ook: Hard werken op basis van plezier. Dit is ook terug te vinden in de sfeer van de groep, die altijd top is.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.