Terug naar overzicht

GNSK 17, 18, 19 juni 2016

Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

3 dagen, 12 studentensteden, 17 sporten, 150 vrijwilligers, 1800 sporters.

Introductie van het GNSK

Het grootste studentensportevenement van Nederland komt naar Groningen! In het weekend van 17, 18 en 19 juni zullen ruim 1800 studenten naar de mooiste studentenstad van het Noorden afreizen om in 17 verschillende sporten te strijden om de titel Nederlands Studentenkampioen! Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap wordt in 2016 alweer voor de 58e keer georganiseerd.

Dit driedaagse evenement zal plaatsvinden op het Zernike campus, in het sportcentrum Leek en in Schermcentrum Noord, waar de verschillende studentensteden zullen strijden om de titel. Het GNSK, zoals het evenement bekend staat onder de deelnemers, wordt ieder jaar in een andere stad georganiseerd. De organiserende stad stelt daarvoor een bestuur samen. Dit bestuur bestaat volledig uit studenten, die het gehele evenement samen organiseren.

Het is echt een evenement voor en door studenten. Dit is ook erg leuk voor de deelnemers, omdat de organisatie uit ervaring vaak goed weet wat studenten leuk vinden. Naast de titel Nederlands studentenkampioen per sport, is er ook een algemeen stedenklassement. De stad die uiteindelijk gemiddeld het beste heeft gepresteerd in de 17 verschillende sporten mag zich een jaar lang dé Studentensportstad van Nederland noemen!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.