Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • Groningen winnaar GNSK en SUSA-cup studentenstrijd

Groningen winnaar GNSK en SUSA-cup studentenstrijd

Na vijf Nederlandse Studenten Kampioenschappen, georganiseerd door Stichting Studentensport Nederland en lokale studentensportverenigingen, ging afgelopen zondag Groningen met de SUSA-cup naar huis. Daarmee is Groningen uitgeroepen tot beste studentensportstad van Nederland! De stad veroverde de eerste prijs in de landelijke studentensportcompetitie tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Daarnaast pakt de ACLO ook de titel van Sportiefste studentenstad van Nederland door de winst op van het GNSK.

Na een spannende strijd dit seizoen is tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Groningen de winnaar bekendgemaakt. Basketballer Mack Bruining, speler van het Nationaal Basketbalteam U18, maakte de winnaar in een videoboodschap bekend, waarna de SUSA-cup is overhandigd aan de Groningse sportraad. Tevens heeft de ACLO een geldbedrag van €1.500,- ontvangen ter bevordering van de lokale studentensport.

De SUSA-cup is de sportcompetitie van SUSA studenten uitzendbureau en Stichting Studentensport Nederland waarin dertien studentensteden strijden om de titel van beste studentensportstad van Nederland. Tijdens vijf geselecteerde Nederlandse Studenten Kampioenschappen worden punten verzameld voor de SUSA-cup. De studentenstad die het beste presteert tijdens de verschillende kampioenschappen wordt uitgeroepen tot winnaar van de SUSA-cup.

Over Stichting Studentensport Nederland

Stichting Studentensport Nederland (SSN) is op het gebied van studentensport de grootste studentenorganisatie van Nederland. Als koepelorganisatie behartigt SSN de belangen van de ruim 130.000 aangesloten sportende studenten in Nederland. Samen dragen deze sporters tijdens hun studie bij aan ontmoeting, ontspanning, inspanning, recreatie en prestatie. Het is de missie van SSN om de studentensport in Nederland in al deze facetten te bevorderen. Dit doen zij niet alleen. Samen met en namens een sterke en lokaal betrokken achterban van sportraden en sportcentra, voor en door studenten, faciliteren en organiseert SSN nationale en internationale studentensportevenementen op verschillend niveau.

Missie: ‘Samen sterk voor de sportende student’

Over SUSA

SUSA studenten uitzendbureau is gespecialiseerd in flexibele bijbanen voor HBO- en WO-studenten. SUSA zorgt ervoor dat werktijden en hoeveelheid werk worden aangepast aan studieroosters. Hiervoor ontwikkelde SUSA het Poolconcept®. SUSA organiseert een pool van ingewerkte studenten die op flexibele basis bij één bedrijf worden ingezet. Middels het Poolconcept® worden pieken en dalen in de personeelsbezetting van bedrijven opgevangen. Door slim gebruik te maken van de flexibiliteit en het werk- en denkniveau van HBO- en WO-studenten levert SUSA studenten, die zelfs tot een uur voor aanvang van de dienst, kunnen bijspringen. Werken volgens het Poolconcept® van SUSA biedt zowel student als bedrijf optimale flexibiliteit. De ideale match!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.