Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 2017 in Eindhoven!

Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 2017 in Eindhoven!

Wat is het GNSK?
1500 Fanatieke sporters uit heel Nederland komen op 9, 10 en 11 juni naar Eindhoven voor de 59e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GSNK). Het GNSK is hét grootschalige, jaarlijks terugkerende sportevenement waar sporters van Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de titel “Nederlands Studentenkampioen”. Het evenement wordt gezien als de Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden. Elk jaar zijn er acht vaste sporten: volleybal, handbal, tennis, squash, veldvoetbal, basketbal, badminton en schermen.

Naast deze vaste sporten worden er keuzesporten gekozen. De keuzesporten zijn: waterpolo, ultimate frisbee, zaalvoetbal, korfbal, wielrennen en judo. Dit jaar zijn er ook sporten geselecteerd die al een aantal jaar niet meer op het GNSK van de partij zijn geweest, zoals: sportklimmen, golf en survival run. Ook is er gekozen voor een nieuwe opkomendesport: eSports. De volgende eSports zullen worden gespeeld: League of Legends, Smash 4 (WiiU) en Hearthstone. Eindhoven houdt zich altijd bezig met innoveren en vernieuwen. Met deze nieuwe sport wil het GNSK bestuur daar graag aan bijdragen.

Het GNSK draait op vrijwilligers en alle hulp is welkom. Wie als vrijwilliger zijn of haar steentje het hele weekend bijdraagt, krijgt een geheel verzorgd weekend (inclusief ontbijt, lunch, diner en enkele consumptiemunten). Lijkt het jou geweldig om een handje te helpen tijdens het GNSK? Geef je dan hier op!

Wil je op de hoogte blijven van het GSNK? Volg het evenement dan via Facebook of kijk op de website!

Heb je vragen voor het ACLO bestuur over het GNSK? Mail dan naar interncoordinator@aclosport.nl!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.