Terug naar overzicht

GSBC AMOR strijdt om plek in de Eredivisie

 Voor het eerste team van GSBC AMOR zit het seizoen er alles behalve op. Op 12 en 26 maart staat de tweekamp gepland tegen BV van Zijderveld, de nummer negen uit het afgelopen Eredivisieseizoen. Bij winst zullen de studenten voor het eerst in hun meer dan 50-jarige bestaan promoveren naar het hoogste niveau van Nederland.

 Voor dat het zover is moet er dus eerst worden afgerekend met BV van Zijderveld. Tot op de slotdag van de reguliere competitie bleef het spannend of GSBC AMOR in staat zou zijn om de promotie/degradatie wedstrijd af te dwingen. Door de 7-1 thuisoverwinning op het Utrechtse BC Iduna bleek dit duel een feit te zijn geworden.

‘’ Het spelen van Eredivisie is geen doelstelling van de vereniging op zich” Of dat ook wil zeggen dat er geen ambities zijn op dit gebied? ‘’ Ik denk dat we een super gemotiveerde groep spelers hebben, niet alleen in het eerste team, maar ook in de teams daar onder. Er wordt goed getraind, maar de nadruk ligt niet op presteren, eerder op gezelligheid. We blijven natuurlijk een studentenvereniging’’ aldus voorzitter Marco Holtrop. ‘’Indien er gewonnen wordt, gaan we natuurlijk wel zo goed mogelijke randvoorwaarden creëren. Je wilt goed voor de dag komen in de Eredivisie en we zien voldoende perspectief op dit gebied’’.

Het team bestaande uit Brent Maarsingh, Marco de Jager, Remko Bakker, Meike Brul, Marianka Wajer en Celine Juel kende een degelijk seizoen. Het team eindigde op plaats vier in de eerste divisie afdeling 1, wat voldoende bleek om deze tweekamp te mogen spelen. Er wordt zowel een uit- als een thuiswedstrijd gespeeld, waarbij uit elke ontmoeting een winnaar dient te komen. Wanneer beide teams één ontmoeting winnen, bepaalt uiteindelijk één golden game of de studenten volgend jaar Eredivisie spelen.

Het verschil tussen ere- en eerste divisie is groot en het team zal alles op alles moeten zetten om als winnaar uit de bus te komen. ‘’We zijn de underdog, maar zeker niet kansloos. Als iedereen op de toppen van zijn kunnen presteert dan kunnen we winnen’’  volgens trainer Rik Wilbers. De vorm van de dag zal dus van doorslaggevende betekenis zijn voor de Groningse studenten.

Zondag 12 maart zal in de Struikhal van het ACLO Sportcentrum te Groningen vanaf 14:00 uur de thuiswedstrijd plaatsvinden, waarop de Groningers twee weken later naar Amstelveen zullen afreizen. GSBC AMOR nodigt iedereen op 12 maart uit om naar topbadminton te komen kijken.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.