Terug naar overzicht

Lagere lasten tijdens je studietijd

24 maart hebben we reeds een artikel gepubliceerd waarmee studenten voordeel kunnen behalen tijdens de studententijd: “Voordeeltips voor de student“. Er zijn nog meer ideeën binnengekomen na een rondvraag en deze willen graag hieronder delen.

Verzekeringen

Onder sommige verzekeringen kan je helaas niet uitkomen, waaronder de zorgverzekering. Deze beschermt je echter wel tegen kosten voor behandeling van ziekten en ongevallen. Zonder deze verzekering zou een ziekenhuisopname duizenden euro’s kosten. Daardoor heeft de overheid deze verplicht gesteld. Een aantal andere verzekeringen zijn niet verplicht maar wel heel raadzaam om af te sluiten, zoals een doorlopende reisverzekering, zodat je altijd gedekt bent in het buitenland, ook al is het maar een weekendje weg. Beschik je over een auto, dan is het wettelijk ook verplicht om tenminste een WA autoverzekering af te sluiten, waarbij kosten van schade bij derden in ieder geval zijn gedekt.

Het besparingspotentieel bij verzekeringen zit ‘m in het aanbod van de verzekeraars. De premies, maar ook de dekkingen van autoverzekeringen, reisverzekeringen en zorgverzekeringen kunnen onderling sterk verschillen. Er bestaan wel tientallen verzekeraars waardoor het goed mogelijk is om veel te besparen. Dit kan soms slechts om één of twee tientjes gaan, maar in veel gevallen om grote bedragen (boven € 100 per jaar). Bij onderstaande websites kan je een onafhankelijke vergelijking maken:

Reisverzekeringen: http://www.goedkoopste-reisverzekering.org/

Autoverzekeringen: http://goedkoopste-autoverzekeringen.net/

Boodschappen

Veel studenten wonen in een gemeenschappelijke studentenwoning met een zogenaamde fusie(gemeenschappelijke woonkamer). Het is niet alleen een stuk gezelliger, maar ook uit financieel oogpunt verstandiger om boodschappen te doen en te koken voor meerdere mensen. Wanneer je enkel voor jezelf kookt is de kans groot dat je eten weg moet gooien of dat je duurdere eenpersoonsverpakkingen moet aanschaffen. Ook het koken kost meer energie, want om nu het eten voor meerdere mensen te verwarmen kost relatief veel minder energie dan voor iedere persoon apart het fornuis aan te zetten.

Let bij het boodschappen op aanbiedingen en zogenaamde acties met groenten die beperkt houdbaar zijn. Zo biedt Albert Heijn op groente en fruit dat enkel nog dezelfde dag geconsumeerd mag worden 35% korting. Met dit groente of fruit is niets mis, enkel de houdbaarheidsdatum is dus beperkt.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.