Terug naar overzicht

  • Actualiteiten
  • Maak kennis met “De Brug Regio Stad Groningen”

Maak kennis met “De Brug Regio Stad Groningen”

Maak kennis met “De Brug Regio Stad Groningen”; een organisatie die diverse activiteiten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

 

Even voorstellen:

Wij zijn “De Brug Regio Stad Groningen”. Wij zijn een organisatie die inmiddels bijna 50 jaar diverse activiteiten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Eind zestiger jaren startte Joop Sinnige met het aanbieden van bewegingsactiviteiten. Dat vond navolging in de provincie Groningen. Uiteindelijk werd in 1975 “De Brug Provincie Groningen” met 9 provinciale afdelingen opgericht en stonden we aan de wieg van de Gehandicapten Sportbond Nederland.  We hebben een  clubhuis “Sinnige Stee” dat is gevestigd aan de Donderslaan 160 te Groningen. Begin negentiger jaren werd vanwege een tekort aan ruimte in de gemeentelijke sporthallen, in eigen beheer een sporthal gebouwd waar mensen met een verstandelijke beperking konden bewegen. In 2000 werd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Brug de Special Olympics European Games in Groningen georganiseerd. In totaal namen daar ruim 2000 sporters uit Europa en Euro-Azië aan deel.

Iedereen met een verstandelijke beperking kan lid worden van De Brug Regio Stad Groningen. Niet alleen leden met een zichtbare verstandelijke beperking zijn lid van De Brug Regio Stad Groningen, maar ook mensen met een niet zichtbare verstandelijke beperking zijn welkom. Naast onze wekelijkse activiteiten nemen wij ook deel aan regionale, nationale en internationale Special Olympics evenementen.

Wekelijks organiseren wij de volgende activiteiten:

Dinsdag

15:00-20:00 uur recreatief zwemmen in zwembad de Parrel

18:30-19:15 uur wedstrijdzwemmen in zwembad de Parrel

Dinsdag 19:30-21:00 uur tafeltennis in sporthal de Brug aan de Donderslaan 161 te Groningen (1 keer per 2 weken)
Woensdag 19:30-21:30 uur stijldansen in de “Sinnige Stee” aan de Donderslaan 160 te Groningen
Donderdag 19:00-20:30 uur zaalvoetbal in sporthal de Brug aan de Donderslaan 161 te Groningen
Donderdag 19:00-20:30 uur Bocce in sporthal de Brug aan de Donderslaan 161 te Groningen
Donderdag 18:30-20:00 uur bowlen in Bowlingcentrum aan Gedempte Kattendiep 1 te Groningen (1 keer per 2 weken)
Zaterdag Wandelen op diverse locaties in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Keuze uit 5, 10 en 15 kilometer (1 keer per 2 weken)
Zaterdag 14:00-16:00 uur Sjoelcompetitie in de Sinnige Stee aan de Donderslaan 160 te Groningen (september t/m april)

* In de periode februari, maart en april worden “Play Back” Shows georganiseerd in de Sinnige Stee aan de Donderslaan 160 te Groningen.

Bestuur

Het bestuur van De Brug Regio Stad Groningen wordt door 6 personen gevormd.

Wij zijn nadrukkelijk op zoek naar ondersteuning bij de activiteiten: wedstrijdzwemmers, zaalvoetballers en begeleiding bij het wandelen. We zoeken ook mensen die ondersteuning willen leveren bij het beheer van de Sinnige Stee. Wil je wat bestuurservaring opdoen, dan zijn we ook nog op zoek naar een vaardige penningmeester. Voor een enkeling kan de tijdinvestering erg belastend zijn, maar als je een groep van mensen kunt vormen die ons bij willen staan bij het begeleiden van bovengenoemde activiteiten, dan past het wellicht beter. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Wat krijg je ervoor terug? Een grote glimlach van onze deelnemers en praktische tips in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Standaard wordt van elke vrijwilliger een VOG (verklaring omtrent gedrag) gevraagd. De vereniging kan die gratis voor de vrijwilliger aanvragen.  Je maakt ook kans om als begeleider/coach mee te gaan naar Special Olympics evenementen!

Als bovenstaande je iets lijkt, stuur dan een mail naar de voorzitter van “De Brug Regio Stad Groningen”: voorzitter@debrugstadgroningen.nl

Je kunt ook een kijkje nemen op de website.

 

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.