Terug naar overzicht

Minder betalen tijdens je studietijd!

We hebben al een aantal items gewijd aan het verlagen van de kosten tijden de studietijd. Doordat deze items enthousiast werden ontvangen en we veel nieuwe suggesties ontvingen hebben we besloten er nogmaals een bericht aan te wijden. Hierin staan opnieuw twee nieuwe handige suggesties om de uitgaven in de hand te houden, zodat er nog geld overblijft om te besteden aan leuke dingen.

Ga zuinig om met energie en kies je energieleverancier zorgvuldig

Veel studenten huren inclusief, maar het komst steeds vaker voor dat het energieverbruik doorberekend wordt. Ook het kiezen van een energieleverancier behoort dan tot de mogelijkheden. Door bewuster om te gaan met energie kan je veel geld besparen en je helpt het milieu uiteraard. Zet de wasmachine bijvoorbeeld op 30 graden in plaats van 40 graden. Wanneer je kleding niet heel erg vies is wordt het met deze temperatuur ook schoon en het bespaart al snel enkele tientjes. Ook de verwarmingeen graadje lager zetten of enkele minuten korter douchen doen een flinke duit in het zakje. In totaal bespaar je al snel meer dan € 100 per jaar, afhankelijk van het huidige verbruik.

Het grootste voordeel zit vaak in het wisselen van energieaanbieder. Daarbij is er de keuze uit tientallen energieleveranciers, die vaak stunten met aanbiedingen, waardoor een gemiddelde besparing van meer dan € 200 per jaar gangbaar is.

Zoals eerder al beschreven kan het wisselen van aanbieder voor verschillende diensten veel geld opleveren. Bij internetaanbieders kan er dan minder zelf worden bezuinigd. Het strak stellen van de wensen die je wilt en daarbij het goedkoopste pakket vinden is makkelijk via www.laagsteprijswijzer.nl. Dat kan toch ook snel een voordeel van meer dan € 100 per jaar opleveren.

Tweedehands studieboeken zijn stukken goedkoper

Ieder jaar nieuwe studieboeken aanschaffen is een forse kostenpost. Ieder jaar studeren veel studenten af en schuiven de meeste studenten weer een collegejaar op. Hun studieboeken hebben ze dan vaak niet meer nodig. Deze worden dikwijls verkocht voor een fractie van de nieuwprijs, terwijl de informatie in de studieboeken vaak nog voldoende up to date is. Het overnemen van tweedehands studieboeken kan al snel honderden euro’s voordeel opleveren. Gemiddeld geeft een student ruim € 650 per jaar aan studieboeken uit. Dit kan al snel een stuk voordeliger.

Ben je benieuwd wat de kosten van studeren zijn of hoe ander studenten hun geld spenderen? Het Nibud deed onderzoek naar uitgaven van studenten. Zo heb je een goed idee hoe jouw uitgaven zich verhouden of waar je rekening mee moet houden.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.