Terug naar overzicht

Padel komt naar de ACLO!

Op 8 april openen wij de deuren van de eerste padelbaan in Noord-Nederland!

Padel is één van de snelst groeiende racketsporten ter wereld. Door de slimme combinatie van tennis en squash is padel een uitdagende sport die snel te leren is. Padel Service Nederland, ACLO Studentensport, Tennisclub Albertus Magnus (TAM) en Pista Padel World sloegen de handen ineen en maken het zo mogelijk dat ongeveer 20.000 studenten en werknemers van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool kennis kunnen maken met deze nieuwe sport tot de start van de zomervakantie.

OPENING

De baan zal op 14 april feestelijk geopend worden door onder andere Elmer Sterken, de rector magnificus van de RuG. De baan is echter al vanaf 8 april te reserveren! Er worden daarna diverse activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze uitdagende sport. Zo wordt padel tijdens het Nationaal Studenten Kampioenschap Tennis door TAM gepresenteerd aan de andere studententennisverenigingen. De opening van de baan is een unieke kans om deze opkomende sport op de kaart te zetten in Groningen en de studentenwereld.

WAT IS PADEL?

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Deze glazen wanden zijn een onderdeel van het spel. De techniek is eenvoudiger dan tennis en daardoor makkelijk te leren. Padel is komen overwaaien uit Spanje, waar het inmiddels al de tweede grootste sport is. Op dit moment telt Nederland 36 padelbanen en kan er op 19 locaties padel gespeeld worden. De verwachting is dat Padel ook een grote opmars gaat maken in Nederland en elders in Europa.

KENNISMAKEN MET PADEL

Iedereen die geïnteresseerd is in deze mooie sport is meer dan welkom op 14 april. Studenten die bij de ACLO sporten kunnen de gehele dag de baan huren, maar ook niet-studenten kunnen de baan (op beperkte tijden) huren.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.