Terug naar overzicht

Project Comeback in Groningen!

Project Comeback met volleybalster Laura Dijkema 

Laura Dijkema heeft een erelijst om u tegen te zeggen. De volleybalster werd eerder dit jaar kampioen is Rusland nadat zij eerder al kampioenschappen vierde in Duitsland, Nederland en Italië. Het ging allemaal niet zonder slag of stoot en het bracht Laura een enorme lading bagage en ervaringen. Hoe kon zij het verlies van haar ouders een plek geven, en hoe kon zij het missen van haar familie door corona combineren met het moeten presteren op het allerhoogste niveau volleybal? Tijdens de online sessie vertelt Laura over hoe ook zij die moeilijke momenten een plek moest geven om tot grootste prestaties te komen. Hoe het is om je leven in het teken te stellen van topsport, maar tegelijkertijd met tegenslagen te maken krijgen. Hoe heeft Laura deze diepe dalen beleefd, hoe kijkt zij er nu tegenaan en hoe gaat zij hier haar kracht uit halen. Het verhaal van Laura is bijzonder indrukwekkend en is er één om gehoord te worden én jij kunt vragen stellen. Meld je gauw aan, want er zijn maar 50 plekken beschikbaar!

Bijgevoegd ook het aanmeldformulier: https://form.typeform.com/to/HoKhILzL.

 

Project Comeback met Donar legende Jason Dourisseau

Met Project Comeback geven Nederlandse topsporters het welzijn van jongeren een boost door inspirerende sessies. Sporters bewijzen dag in dag uit dat ze sterker kunnen terug komen na tegenslag en hebben vaak een lange weg afgelegd om te komen daar waar ze nu zijn. Dat is vaak een weg met hoge pieken en diepe dalen. Sporters komen als geen ander momenten tegen dat ze het niet meer zien zitten of dat ze somber zijn. In Groningen zetten wij komende week diverse topsporters in om met studenten in gesprek te gaan die de coronaperiode als een zware last ervaren. Speciaal voor internationale studenten hebben wij een online sessie georganiseerd met oud-Donar speler Jason Dourisseau. Iedereen is welkom in deze sessie, maar houdt er rekening mee dat deze sessie in het Engels zal plaatsvinden.

Jason Dourisseau droomde net als veel Amerikaanse jongetjes van een mooie basketbal carrière in de NBA. Na vier jaar college basketball maakte hij als jonge twintiger de stap naar Europa om te gaan spelen in Duitsland, IJsland en daarna in Groningen. Bij Donar stond hij aan de basis van de meest succesvolle periode van de club. In tien seizoenen won hij elf prijzen met de club en was hij een van de belangrijkste spelers in de Nederlandse competitie. Na zijn afscheid werd hij onderscheiden met de Erepenning van de gemeente Groningen. Dourisseau, altijd voorop in de strijd, een echte teamspelers en erg gedisciplineerd, is uitgegroeid van Amerikaanse gastspeler tot Groningse sportheld. Hij weet hoe het is om ergens nieuw te zijn, kent de eenzame momenten. Maar heeft ook een sociaal leven opgebouwd, inmiddels zelfs met een eigen Nederlands gezinnetje. Inmiddels is hij niet langer de speler, maar coacht hij studenten bij het Noorderpoort. Graag deelt hij zijn ervaringen met Nederlandse en internationale studenten over hoe het is om om te gaan met tegenslagen, onderdeel te zijn van een team en hoe de eigen ambities waar te maken.

 

Project Comeback met Jason Dourisseau

Waar: online via Zoom
Datum: vrijdag 17 december
Tijd: 13:00 – 14:00 uur

 

Deelnemen aan deze sessie kan eenvoudig via deze link!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.