Terug naar overzicht

Sport van de Week - Damesrugby

Altijd al een keer rugby willen proberen? Wil jij een duik nemen in de rugbysport? Schrijf je dan in voor de introductiecursus Damesrugby!

Deze introductiecursus is bedoeld voor dames vanaf 18 jaar. Doel van de introductiecursus is om je een aantal basisvaardigheden van het rugbyspel te leren. In 5 trainingen leer je de bal te passen. Je leert hoe je moet tackelen, waarbij je begint op een tackle bag. Je oefent looplijnen en uiteindelijk zet je met je introductiegroep aanvallen op en leer je verdedigen als een team. Na afloop weet jij iedereen uit te leggen wat er zo gaaf is aan rucks, scrums en mauls.

Iedereen is welkom: lang of kort, breed of petit, internationale studenten en Nederlandse studenten. De trainingen worden gegeven op vrijdagavond vanaf 20.00 uur op het rugbyveld van Rugby Club Groningen, sportpark Esserberg aan de Rijksstraatweg 16 gelegen tussen Haren en Groningen. Het zal op de volgende datums plaatsvinden: 28 oktober, 4 november, 11 november, 18 november en 25 november!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.