Terug naar overzicht

Sport van de Week - Klimmen

Als je aan klimmen denkt, stel je je vast wel iemand voor die, ingebonden aan een touw probeert een grote muur vol bonte grepen omhoog te klimmen. Misschien heb je klimmers ook eens bij de ACLO gespot. Maar eigenlijk is de klimsport veel diverser dan dat: naast het topropen kun je ook voorklimmen, waarbij je het touw onderweg bij beveiligingspunten inclipt, en boulderen, waarbij je zonder touw tot 4m hoge intensieve routes bedwingt. En dit hoeft niet eens alleen binnen, al deze vormen van klimmen kun je ook buiten beoefenen! De moeilijkheidsgraad van klimroutes wordt op een schaal van 1 tot 9 ingeschat; de letters a b c worden vaak gebruikt voor een preciezere inschatting. Het doel is om steeds moeilijkere routes uit te klimmen. Hiervoor moeten vaak kracht, lenigheid en techniek getraind worden. Ook je medeklimmers zullen je progressie positief beïnvloeden – want klimmers zijn altijd vol goed advies en enthousiasme. Of je nu op zoek bent naar een wedstrijdsport, iets om fit te blijven of gewoon gezelligheid, bij de klimvereniging GSAC zal je het allemaal vinden.

Als je wilt leren veilig te klimmen, dan raden we je aan een klimcursus bij de ACLO te volgen. En als je al kunt zekeren, maar beter wilt worden, dan kom eens langs bij een van ons trainingen (maandags 20.00-22.30 en woensdags 18.15-20.15 bij de ACLO muur). De GSAC biedt ook veel klimweekenden naar het buitenland aan, waar je leuke klimgebiedjes in Duitsland, Frankrijk, België etc. kunt exploreren. En natuurlijk zijn er daarnaast nog vele borrels en andere activiteiten.

Bij vragen over het klimmen of voor meer informatie over de GSAC kun je altijd mailen naar bestuur@gsac.nl. We hopen je binnenkort bij de ACLO muur te zien!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.