Terug naar overzicht

Sport van de Week - Onderwaterhockey

Je hebt vast gehoord van veldhockey en ijshockey, maar wist je dat er ook onderwaterhockey bestaat? Zoals de naam doet vermoeden wordt deze sport onder water gespeeld, in een zwembad. Net als bij ijshockey moet je als speler proberen de puck in het doel van de tegenstander te krijgen. Anders dan bij ijshockey hebben de spelers een duikbril, een snorkel, vinnen en liggen ze een groot deel van de tijd op de bodem van het zwembad. Om adem te halen moet je terug naar het oppervlak, waardoor je altijd de keuze moet maken: spelen of ademen. Dat maakt onderwaterhockey een zeer intensieve sport.

Groningen Biologen Duikvereniging (GBD) Calamari is de enige vereniging in het noordoosten van ons land met een onderwaterhockeyteam. De trainingen zijn op donderdag tussen 19.45 tot 20.45 en in periode 4b is er zelfs een ACLO cursus! Dus lijkt het je leuk om deze sport een keer te proberen? Schrijf je dan daarvoor in!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.