Terug naar overzicht

Voordeeltips voor de student

Onderstaande is een Blogpost van Frank Struiken.

Een ACLO sportbewijs kost slechts  €52, waarvoor je een heel jaar kan sporten. Zelfs bij de meest goedkope sportscholen zul je meer kwijt zijn. Voor de student aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool  is ACLO hét sportcentrum en voor iedere portemonnee toegankelijk. Er zijn nog een aantal andere tips die we graag met medestudenten willen delen en waarvan we begrepen hebben dat nog niet iedereen deze tips kent. Uit de rondvraag kwamen verschillende goede ideeën naar voren. We hebben een selectie gemaakt van de 3 meest genoemde, die we graag met alle studenten in Groningen delen.

Laat je collegekaart zien

Van heel veel bedrijven is niet direct bekend dat ze studenten korting verlenen of soms wel gratis toegang. Door voor jezelf op te komen en je collegekaart tevoorschijn te toveren kan je veel besparen.  Om je een idee te geven hebben we een aantal gelegenheden voor je samengevat:

  1. Pizzeria Firenze – Alle pasta’s en pizza’s € 6
  2. Noordelijk Scheepvaartmuseum – 20% korting
  3. Mata Hari – 10% op meeneemmaaltijden
  4. Postmasters Groningen – 20% korting op printen
  5. Wolff bioscoop – voor slechts 8 8,50 naar de film
  6. Mycom – 10% korting op reparaties
  7. Bowling & Partycentrum Groningen – Gratis portie bitterbalen bij bowlen
  8. Schoonheidssalon Margje – 10% korting
  9. Crazy kapper – 15% korting

Stap over voor je vaste lasten

 Bedrijven als KPN, Vodafone, Nuon en Essent strooien met welkomstbonussen, korting en allerlei andere acties als je bij hun internet, tv, telefonie of energie afneemt. Bovendien worden voor dezelfde of soortgelijke producten grote verschillen in prijs gerekend. Vergelijkingswebsites op gebied van dergelijke alles in 1 pakketten of energiecontracten zijn er voldoende. Let goed op of deze websites wel gecertificeerd zijn voor het vergelijken van alles in 1: internet, tv en bellen. Zij bieden vaak nog hogere kortingen op hun website voor alles in 1 of los digitaal/ interactieve tv of internet en nemen vaak de overstap volledig uit handen. De bedrijven concurreren in een vergelijker direct met elkaar waardoor de korting nog hoger uit kan vallen. Dit gaat om niet kinderachtige bedragen tot wel enkele honderden euro’s per jaar.

Controleer de huurprijs van je kamer

Veel studenten zijn uitwonend en hebben de maandelijkse last van de huur voor de kamer. Hierboven staat al aangegeven dat de vaste lasten een pijnpunt kunnen vormen voor je portemonnee, maar dat er veel te besparen valt als je mar kritisch bent. Dit geldt mogelijk ook voor je kamer. Veel studenten magen namelijk nog niet gebruik van huursubsidie terwijl de woning vaak wel aan deze eis voldoet en het inkomen van veel studenten ook recht geeft op huursubsidie. In andere gevallen huren sommige studenten in de vrije sector. Veel verhuurder hanteren een te hoge huurprijs voor hun woning. De huurcommissie doet uitspraak of de hoogte van de huur gerechtvaardigd is. Dit is een onafhankelijk orgaan. Vaak blijkt dat studenten voor een lager bedrag kunnen huren.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.