Terug naar overzicht

Genomineerden Sporter van het jaar 2016-2017

Sporter van het jaar 2016-2017

Esmé Stollenga
Esmé Stollenga moest in 2011 gedwongen stoppen met schaatsen door een rugblessure waar ze 2 keer aan geopereerd moest worden. Hierdoor heeft ze 4 jaar lang niet kunnen schaatsen. In 2015 heeft zij een geweldige comeback gemaakt. Ze ging in een stijgende lijn richting de top en heeft geweldige prestaties geleverd. Aan het einde van het afgelopen seizoen was het helaas weer raak, de rugblessure kwam weer terug waardoor ze opnieuw geopereerd moest worden. Ze was weer terug bij af, maar stoppen kent Esmé niet. Ze is nu klaar met de revalidatie en heeft het schaatsen weer opgepakt. Vorig jaar is Esmé in de top 10 geëindigd van het NK afstanden en het NK sprint. Dit seizoen is ze op weg om het NK afstanden neo-senioren te rijden en volgend jaar wil ze weer aan de top staan. Naast haar sportprestaties is Esmé ook nog gewoon student en is ze bijna klaar met haar studie verpleegkunde.

Sophie Souwer
Precies 10 jaar voor het Wereldkampioenschap in 2017 roeien stapte Sophie voor het eerst in een roeiboot. Na haar jaar in een Eerstejaars-ploeg bleek al snel dat ze talent had voor roeien en begon
ze in kleinere nummers te roeien en veel te trainen. Ze rondde haar opleiding tot verloskundige af en wist een plek bij de Nationale Roeibond te bemachtigen, op het Olympisch Trainingscentrum aan de Bosbaan spendeerde ze veel uren. Na een uitzending in de vrouwen acht naar de Olympische Spelen, waar ze 6 e werden, werd ze afgelopen jaar Nederlands Kampioen in de skiff. Hierna werd ze geselecteerd voor de Vrouwen Dubbelvier, het prioriteitsnummer. Op de Wereldkampioenschappen in Florida deden ze iets wat nog nooit eerder in het Nederlandse damesroeien is vertoond, ze werden Wereldkampioen in een Olympisch nummer!

Celine Koets

Toen we bij Tennisclub Albertus Magnus de vraag kregen of we iemand wilden voordragen als ACLO-sporter van het jaar was de keuze snel gemaakt. We hebben meerdere topsporters rondlopen met veel talent die hiervoor in aanmerking kunnen komen, aangezien ons eerste team op uitzonderlijk hoog niveau meespeelt. We zijn de hoogst spelende studententennisvereniging van Nederland en dit hebben we te danken aan de inzet, passie en motivatie van onze selectiespelers. Desalniettemin is er één speelster die een wel heel bijzondere prestatie heeft neergezet afgelopen jaar; Celine Koets.

Zo speelt Celine zondag 1e klasse gemengd en is hier met haar team TC BOO (TAM 1) op een unieke 2e plek geëindigd. Dit is erg speciaal aangezien er geen enkele studententennisvereniging in Nederland is die überhaupt op zo’n hoog niveau acteert. Ook heeft ze het in het toernooiseizoen fantastisch gedaan met een finaleplek in het damesenkelspel van het Meppel Open NRT** (Nationaal Ranglijst Toernooi) en winst in het damesdubbelspel bij het Bontekoe NRT*. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Celine als kers op de taart ons/haar eigen TAM open NRT* gewonnen, in zowel het enkelspel als in het damesdubbel. Een prestatie van formaat!

Het is voor iemand die studeert erg uniek om zo hoog te tennissen op landelijk niveau. Vaak blijkt het lastig te zijn om topsport met een studie te combineren. Echter laat Celine zien dat dit wel degelijk mogelijk is!

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.