Open menu

Sporten met functiebeperking

De ACLO vindt het belangrijk om bewegen mogelijk te maken voor iedereen. Daarom is de ACLO samenwerkingen aangegaan met verschillende organisaties in Groningen die zich bezighouden met sporten met een functiebeperking. Meer informatie over de samenwerkingen vind je onder deze kop. Mocht je nog vragen of ideeën hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 050 3634641 of via het mailadres info@aclosport.nl.

“De Brug Regio Stad Groningen”

Wij zijn “De Brug Regio Stad Groningen”, een organisatie die inmiddels bijna 50 jaar diverse activiteiten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Eind zestiger jaren startte Joop Sinnige met het aanbieden van bewegingsactiviteiten. Dat vond navolging in de provincie Groningen. Uiteindelijk werd in 1975 “De Brug Provincie Groningen” met 9 provinciale afdelingen opgericht en stonden we aan de wieg van de Gehandicapten Sportbond Nederland.  We hebben een  clubhuis “Sinnige Stee” dat is gevestigd aan de Donderslaan 160 te Groningen. Begin negentiger jaren werd vanwege een tekort aan ruimte in de gemeentelijke sporthallen, in eigen beheer een sporthal gebouwd waar mensen met een verstandelijke beperking konden bewegen. In 2000 werd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Brug de Special Olympics European Games in Groningen georganiseerd. In totaal namen daar ruim 2000 sporters uit Europa en Euro-Azië aan deel.

Iedereen met een verstandelijke beperking kan lid worden van De Brug Regio Stad Groningen. Niet alleen leden met een zichtbare verstandelijke beperking zijn lid van De Brug Regio Stad Groningen, maar ook mensen met een niet zichtbare verstandelijke beperking zijn welkom. Naast onze wekelijkse activiteiten nemen wij ook deel aan regionale, nationale en internationale Special Olympics evenementen.

  • Meer informatie over onze activiteiten vind je hier.
  • Mocht je al vragen hebben en/of geïnteresseerd zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met albert@debrugstadgroningen.nl!

Beweegcoach Inclusief Sporten en Bewegen in Groningen

Ik ben Ellen Wollerich, werkzaam bij het Huis voor de Sport Groningen en beweegcoach inclusief sporten en bewegen van de gemeente Groningen. Het Gronings Lokaal Sport Akkoord heeft als ambitie iedere inwoner van de gemeente Groningen op eigen niveau en met plezier te kunnen laten sporten en bewegen.
Ik ben er voor iedereen binnen de gemeente Groningen waarvoor sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Hierbij richt ik me speciaal op mensen met een fysieke beperking en of verstandelijke beperking.
Heb je mijn (gratis) hulp nodig bij het vinden van de juiste sport? Of wil je samen bekijken wat voor soort sporthulpmiddel handig zou kunnen zijn? Het kan ook zijn dat je andere (financiële) drempels ervaart, zoals problemen met het regelen van vervoer.
­
Neem dan in alle gevallen contact met mij op via e.wollerich@hvdsg.nl/ 06 26975208 en dan help ik je graag! of check alvast het aanbod van sportaanbieders die rekening houden met jouw beperking op www.unieksporten.nl  en www.sport050.nl
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.