Open menu

Cursus 'Healthy food'

Voeding is HOT! Iedereen wil gezond ouder worden en voeding is hier een belangrijk onderdeel van. Tegenwoordig is er veel onduidelijkheid over voeding. Wat is gezonde voeding? Zijn koolhydraten slecht voor je? Wat kan ik het beste eten voor herstel na de training? Tijdens de cursus “voed je kennis, eet gezond” krijg jij antwoord op al deze vragen en meer. Daarnaast krijg je inzicht in je eigen voeding en ga je actief aan de slag met het optimaliseren van je eigen voedingspatroon. De cursus wordt gegeven door diëtist Neeke Smit – www.smitjefit.com.

Les 1. Kennis gezonde voeding

De eerste les staat in teken van de basiskennis. De basis wordt gelegd op het gebied van voedingsleer (macro- en micronutriënten). Daarnaast wordt er ingegaan op de richtlijnen gezonde voeding gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Les 2. Berekenen behoefte

In deze les gaan we dieper in op de energiebehoefte. Na kort bespreken van de theorie leer je hoe je je eigen energiebehoefte bepaald en je behoefte aan eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit is de basis van het maken van je eigen voedinggschema.

Les 3. Etiket lezen

Tijdens les 3 gaan we kritisch kijken naar etiketten. Wat verteld een etiket en waar moet je op letten. Na het doornemen van de theorie rondom etiketten lezen ga je zelf aan de slag. Zijn die producten echt zo gezond als ze doen geloven? Na deze les weet je het.

Les 4. Voeding en sport

Voeding en sportprestaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Goede voeding voor en tijdens de inspanning zijn van belang voor de prestaties. De voeding na je inspanning is belangrijk voor goed herstel. Maar wat kan je het beste nemen? Daar gaan we deze les verder op in.

Les 5. Maak je eigen advies

De laatste cursusdag vertalen we de theorie naar de praktijk. Je houdt een aantal dagen je voeding bij. Tijdens de les beoordeel je je eigen voeding en stel je een advies voor jezelf op.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.