Open menu

Mental health

“Happiness is the highest form of health” – Dalai Lama

Je studententijd is dé periode waarin je veel over jezelf leert en met verschillende uitdagingen te maken krijgt. Het is dus niet gek om psychische uitdagingen of klachten te ervaren, zoals stress, keuzes maken, faalangst of motivatieproblematiek. Studenten staan toenemend onder druk door veranderingen, zoals het BSA en het Leenstelsel, maar ook de verwachtingen vanuit het werkveld na de afronding van de studie. Kies je voor de nodige gezelligheid als student, dan lijkt het ten koste te gaan van je studie. Andersom ontstaan er spanningsklachten bij de student die de studie niet los kan laten! De juiste balans tussen een actief studentenleven en tegelijkertijd serieus studeren, is moeilijk te vinden. Het is daarom belangrijk om aandacht te geven aan de uitdagingen of klachten die je ervaart. Denk hierbij aan:

  • Psychische klachten, zoals piekeren, somberheid, (faal-)angst, stress of motivatieproblemen;
  • Keuzes maken, zoals het oppakken van functies naast de studie, maar ook voor (buitenland-)stages, minors, masters of je eerste baan.
  • Effectief studeren, zoals snel schrijven, samenvatten of lezen, maar ook timemanagement of concentratie verbetering.

 

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.