American football

Weet je niet wat American Football is? Vrees niet, dit is dé sport in Amerika, maar in Nederland weten weinig mensen wat de sport inhoudt. Kijk deze video (Engels) om wat basiskennis op te doen:

Cursus

Tijdens de cursus van 5 weken leer je als ‘rookie’ de basisprincipes van American Football (AF). Je leert hoe het is om de Quarterback te zijn en de ‘pigskin’, zoals de bal wordt genoemd, te gooien. Ook zul je de bal vangen als ‘Receiver’, ermee rennen als ‘Runningback’ en voelen hoe het is om je tegenstanders te tacklen als ‘Linebacker’. Zoals je ziet is American Football een sport met veel Amerikaanse termen en verschillende spelersposities. We proberen de complexe sport zo eenvoudig mogelijk te maken en je een introductie te geven in vijf weken. Voorkennis van AF of contactsporten is niet nodig. De club heeft voor je een helm en schouderpads te leen tijdens de cursus. Je hoeft enkel buitensportkleding mee te nemen.

Na afloop van de cursus kun je direct lid worden van de club en meedoen aan de trainingen op Maandag en Woensdag van 20:00 – 22:00.) De Groningen Giants hebben zowel een tackle als een non-contact (flagteam), dus er is voor ieder wat wils!

Er wordt getrained op het American Football veld van  Sportpark Corpus den Hoorn (Laan Corpus Den Hoorn 100, 9728 Groningen).

Vereniging

De Groningen Giants vormen dé American Football vereniging van het noorden. In 2015 is het team gepromoveerd naar de hoogste klasse. Nieuwe spelers zijn altijd welkom! Ongeacht je bouw (groot of klein, dik of dun). In deze sport kun jij laten zien wat je waard bent. Ben jij een echte teamspeler die tegen een stootje kan? En ben je niet bang om tot het uiterste te gaan? Dan is dit de sport waar jij naar op zoek bent! Dus kom een keer langs op een van onze trainingen en maak kennis met de Giants! Naast discipline staat gezelligheid namelijk ook hoog in het vaandel.

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging Groningen Giants.

Terug naar sporten

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.