American football

Cursus

Tijdens de cursus van 5 weken leer je als ‘rookie’ de basisprincipes van American Football (AF). Je leert hoe het is om de Quarterback te zijn en de ‘pigskin’, zoals de bal wordt genoemd, te gooien. Ook zul je de bal vangen als ‘Receiver’, ermee rennen als ‘Runningback’ en voelen hoe het is om je tegenstanders te tacklen als ‘Linebacker’. Zoals je ziet is American Football een sport met veel Amerikaanse termen en verschillende spelersposities. We proberen de complexe sport zo eenvoudig mogelijk te maken en je een introductie te geven in vijf weken. Voorkennis van AF of contactsporten is niet nodig. De club heeft voor je een helm en schouderpads te leen tijdens de cursus. Je hoeft enkel buitensportkleding mee te nemen. Als je voetbalschoenen en een bitje hebt dan is het handig als je die meeneemt, deze zijn niet vereist voor de trainingen. De cursus is elke week op woensdag en de trainingstijd is 19:00-20:30 op veld 8 van Corpus den Hoorn. We verzamelen altijd om 18:30 bij kleedkamer gebouw B achter op het terrein. Vanaf hier zullen wij ervoor zorgen dat je een uitrusting krijgt en je je kan omkleden. Na afloop van de training is dit ook waar je kan douchen als je dat wil. Na afloop van de cursus kun je direct lid worden van de club en meedoen aan de trainingen op Maandag en Woensdag van 20:00 – 22:00. De
Groningen Giants hebben zowel een tackle als een non-contact (flagteam), dus er is voor ieder wat wils!

Als je meedoet aan de cursus, houd dan je mailbox in de gaten! We nemen via deze weg contact met je op.

Er wordt getraind op het American Football veld van  Sportpark Corpus den Hoorn (Laan Corpus Den Hoorn 100, 9728 JR Groningen).
Tot snel!!

Vereniging

De Groningen Giants vormen dé American Football vereniging van het noorden. In 2015 is het team gepromoveerd naar de hoogste klasse. Nieuwe spelers zijn altijd welkom! Ongeacht je bouw (groot of klein, dik of dun). In deze sport kun jij laten zien wat je waard bent. Ben jij een echte teamspeler die tegen een stootje kan? En ben je niet bang om tot het uiterste te gaan? Dan is dit de sport waar jij naar op zoek bent! Dus kom een keer langs op een van onze trainingen en maak kennis met de Giants! Naast discipline staat gezelligheid namelijk ook hoog in het vaandel.

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging Groningen Giants.

Wil je een nog beter beeld krijgen van de sport? Kijk dan deze video:

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.