Lesuitval 29/06 Bootcamp indoor (09:00), Fit boxing (10:00) & HIIT (11:00)

Deltavliegen

Deltavliegen

Dichter bij een vogel kun je als mens niet komen: met deltavliegen trek je letterlijk je eigen vleugels aan. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid en zelfstandigheid… Maar, je zult het eerst moeten leren! En dat kan gewoon in Nederland. Maak tijdens de tweedaagse introductiecursus kennis met deze bijzondere luchtsport.

Data 2018-2019

  • 20 en 21 april (paasweekend), reserve 27 en 28 april
  • 29 en 30 juni, reserve 6 en 7 juli

Dag 1: loopoefeningen

Op de eerste dag beginnen we met een korte kennismaking en pas je een harnas en een helm. Het materiaal kun je meteen uitproberen in onze simulator, zodat je een beetje weet wat je te wachten staat. Daarna bouwen we samen een deltavlieger op, en leer je hoe je moet starten, sturen en landen. Dat doe je gewoon nog met de voeten op de grond: met deze loopoefeningen leer je het toestel een beetje beheersen. Wel zo lekker dat je wat zelfvertrouwen opbouwt voor je de lucht in gaat!

Dag 2: je eerste vluchtjes

Op de tweede dag zul je al wel wat spierpijn hebben. We lopen warm met nog een paar loopoefeningen om aan de radiobegeleiding te wennen en dan komt de liermachine erbij. Die helpt je de lucht in, in het begin nog heel kort en laag maar aan het einde van de dag blijf je, als het weer het toelaat, al iets langer in de lucht.

Voor iedereen?

Iedereen van minimaal 14 jaar oud met een gewone conditie kan meedoen. Je moet kleine stukjes rennen, maar je hoeft geen atleet te zijn. Je moet aan het begin van de start een deltavlieger op kunnen tillen, maar daar hoef je geen krachtpatser voor te zijn. Het is belangrijk dat je kunt zien en wat kunt horen, en het liefste weeg je tussen de 50 en de 110 kilo. Twijfel je of je mee kunt doen, vraag het dan gerust.

Door na de introductiecursus

Heb je de introductiecursus gedaan en vind je het leuk? Dan kun je daarna verdergaan voor het eerste deltavliegbrevet. Je hebt daar nog geen eigen materiaal voor nodig en de lessen zijn vooral in de weekends. Als student krijg je korting op de cursusprijs en kun je ook wat langer schoolmateriaal gebruiken, zelfs als je aan het oefenen bent voor het tweede deltavliegbrevet.

De locatie

Heleen van deltavliegschool Randonaero Adventures geeft de lessen in een weiland net buiten Zweeloo, in de buurt van Emmen. Er is een goede busverbinding met het dorp, waar ze je kan ophalen. Ophalen op een station kan ook; per keer spreken vooraf met de deelnemers af waar ze verzamelen, zodat ze in één keer opgehaald kunnen worden. Er is een camping op het terrein waar je kunt overnachten, zodat we zondagmorgen op tijd weer van start kunnen. Aan het eind van het weekend brengt Heleen iedereen weer naar de bushalte of het station.

Deltavliegen en het weer

Met deltavliegen ga je de lucht in. Je begeeft je letterlijk ín het weer. Om dat veilig te kunnen doen, moet het wel ‘goed vliegweer’ zijn. Dat is het al snel, maar spelbrekers zijn bijvoorbeeld hele harde wind, weinig wind maar met hele sterke windvlagen, onweer en aanhoudende regen. Ziet de weersverwachting er erg slecht uit, kan het zijn dat een dag of dagdeel niet doorgaat. Daarom zijn er per beginnersblok twee data: gaat het eerste weekend niet door, dan schuift het automatisch door naar het volgende. Meer info hierover krijg je zodra je je aanmeldt.

Aanmelding

Als je ingeloot bent, kun je de inschrijving bevestigen bij de cursusgever. Hierna zul je extra informatie ontvangen voer de cursus. Vink hierbij aan dat je sport bij de ACLO. Het inschrijven kan met de volgende link: http://www.deltavliegschool.com/agenda/inschrijven/beginners/.

Terug naar sporten

Private: Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.