Handboogschieten

Cursus

“Opperste concentratie is vereist. Je trekt de pijl naar achteren, brengt de boog omhoog en richt op je doel. De pijl is strak gespannen op je boog. Heb je het geel – het midden van het doel – in je vizier, dan laat je los, hopend op een voltreffer.”

Heb jij je altijd al willen voelen zoals Robin Hood in de bossen van Nottingham? Dan is handboogschieten echt iets voor jou. Handboogschieten is een sport van precisie en details. Het vraagt concentratievermogen, lichaamsbeheersing en conditie. Het is belangrijk dat je bij het schieten stevig op de grond en dwars op de pijlrichting staat.

Het ziet er indrukwekkend uit, dat schieten met pijl en boog, maar in een paar lessen kun je al aardig met een handboog om leren gaan. In de cursus zul je de basis van het handboogschieten leren.

De cursus vindt plaats op de golfafslag. Dit is te vinden achter de hockeyvelden op Zernike.

Bij deze cursus kan vrijetijdskleding gedragen worden. Het is hierbij belangrijk dat de kleding makkelijk zit en rond de borst niet te los. Dus liever geen hoodies met veters, dikke vesten of jassen e.d. En drag schoenen met een platte zool zodat je stevig kunt staan.

 

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.