Kickboksen

Het kickboksen is op dit moment een van de bekendste verdedigingssporten. De veelzijdigheid van het kickboksen maakt het tot een van de efficiëntere vechtsporten terwijl het wedstrijdelement een breed publiek aanspreekt. In het kickboksen worden stoot- en traptechnieken gecombineerd met elleboog, knie en clinch technieken. Waar veel verdedigingssporten het fysieke element onderschatten wordt binnen het kickboxen juist veel aandacht geschonken aan conditie, snelheid, kracht en evenwicht. Dit geheel wordt zo gecombineerd dat je na elke les een goede algemene work-out hebt genoten en efficiënte verdedigingstechnieken hebt geleerd. Het is een individuele sport die je altijd binnen een hechte groep beoefent. Respect en vertrouwen spelen een belangrijke rol. Het kledingvoorschrift voor deze cursus is een korte broek.

Cursus

Tijdens deze cursus zul je gaan werken aan je conditie, uithoudingsvermogen, fysieke/mentale kracht en de basis technieken van kickboksen. Je vraagt je misschien af waarom zoveel verschillende aspecten belangrijk zijn. Er wordt gewerkt aan je conditie en uithoudingsvermogen om te ervoor te zorgen dat je een heel gevecht op je benen zou kunnen blijven staan. Om dezelfde reden zal er aan je fysieke en mentale kracht worden gewerkt. Als je geest het gevecht niet aan kan, dan maakt je lichaam geen kans op een overwinning.

Locaties

  • Sportcentrum
    Blauwborgje 16
    9747 AC Groningen
    0503638063
Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.