Lesson cancelled 21-03-2019: Jumping Fitness 19:00 ACLO Station – Spinning 17:30 met DVD

Klimmen

Open uur

Na het succesvol afronden van de beginnerscursus Indoor Toprope klimmen, of als je ergens anders goed hebt leren zekeren, kun je op de open uren onder begeleiding van een gekwalificeerde docent gebruik maken van de klimmuur en de boulderwand op het Sportcentrum. Als je niet goed kunt zekeren moet je eerst de cursus Indoor Toprope volgen!

Voor het huren van klimschoenen wordt €1,- berekend, je kunt een strippenkaart aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum. De strippenkaarten zijn verkrijgbaar in €5,- en €10,-.

Cursus (indoor toprope)

Deze beginnerscursus leert je klimmen op een indoor klimlocatie waarbij de klimtouwen reeds aanwezig zijn op de klimmuur. Het accent ligt op het veilig leren klimmen, met de juiste zekertechnieken en het juiste gebruik van de diverse klimmaterialen. Uiteraard krijgt de klimtechniek de nodige aandacht. Aan het einde van deze cursus kun je examen doen voor het certificaat Indoor Toprope klimmen van het Nederlands Koninklijk Bergsport Verbond (NKBV). Deze cursus Indoor Toprope heeft niets te doen met bergsport, maar is puur gericht op de volwaardige en snel groeiende sport “sportklimmen”. De tiende les gaan we naar Bjoeks (de grootste klimmuur van Nederland) op Kardinge. Hier kun je voor €6,- klimmen.

 BELANGRIJK: de eerste twee lessen zijn verplicht! Bij afwezigheid bij een van deze lessen, kan de cursus niet worden voortgezet. 

Voorklim cursus (gevorderden)

Voor gevorderde klimmers wordt in periode 4A en 4B  een voorklimcursus georganiseerd.   Om hieraan mee te kunnen doen moet je, naast een afgeronde cursus Indoor Toprope, de 5b en 5c routes stabiel kunnen klimmen. Daarom zal er op de eerste cursusdag een selectiedag plaatsvinden. De overige cursusdagen worden omstreeks april bekend gemaakt. Gedurende de cursus zal je een of tweemaal naar Bjoeks gaan (€6,- entreekosten per keer).   Dit zal buiten de cursusdagen om zijn. Bij het succesvol afronden van deze cursus kom je in het bezit van het NKBV certificaat indoor voorklimmen.

Vrij reserveren

Om zelfstandig te mogen klimmen, moet je een muurkaart verkrijgen door lid te worden van GSAC. Voordat je gaat klimmen, dien je je te melden bij de balie van het Sportcentrum.

GSAC

De Groninger Studenten AlpenClub (GSAC) is een supergezellige sportvereniging die zich bezighoudt met bergen: van klimmen tot alpinisme tot wintersport. De GSAC organiseert vele klimweekenden naar het buitenland, trainingen, borrels en feesten. Is dit wat voor jou? Kijk dan op onze website of kom langs bij de, recentelijk uitgebreide, ACLO-klimwand!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging GSAC.

Terug naar sporten

Healthy Ageing

ACLO understands the importance of Healthy Ageing and has therefore established a Healthy Ageing committee (Healthcie) in 2014-2015.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.