Lesuitval 27/01 Bungee Superfly adv. (12:00)

Klimmen

Open uur

Na het succesvol afronden van de beginnerscursus Wallclimbing, of als je ergens anders goed hebt leren zekeren, kun je op de open uren onder begeleiding van een gekwalificeerde docent gebruik maken van de klimmuur en de boulderwand op het Sportcentrum. Als je niet goed kunt zekeren moet je eerst de cursus Wallclimbing volgen!

Voor het huren van klimschoenen wordt €1,- berekend, je kunt een strippenkaart aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum. De strippenkaarten zijn verkrijgbaar in €5,- en €10,-.

Cursus

Deze beginnerscursus leert je klimmen op een indoor klimlocatie waarbij de klimtouwen reeds aanwezig zijn op de klimmuur. Het accent ligt op het veilig leren klimmen, met de juiste zekertechnieken en het juiste gebruik van de diverse klimmaterialen. Uiteraard krijgt de klimtechniek de nodige aandacht. Aan het einde van deze cursus kun je examen doen voor het certificaat Indoor Toprope klimmen van het Nederlands Koninklijk Bergsport Verbond (NKBV). Deze cursus Wallclimbing heeft niets te doen met bergsport, maar is puur gericht op de volwaardige en snel groeiende sport “sportklimmen”. De tiende les gaan we naar Bjoeks (de grootste klimmuur van Nederland) op Kardinge. Hier kun je voor €6,- klimmen.

 BELANGRIJK: de eerste twee lessen zijn verplicht! Bij afwezigheid bij een van deze lessen, kan de cursus niet worden voortgezet. 

Voorklim cursus (gevorderden)

Voor gevorderde klimmers wordt in periode 4A en 4B  een voorklimcursus georganiseerd.  Om hieraan mee te kunnen doen moet je, naast een afgeronde cursus Wallclimbing, de 5b en 5c routes stabiel kunnen klimmen. Daarom zal er op de eerste cursusdag een verplichte selectiedag plaatsvinden. Daarna zal er 3 keer een verplichte les plaatsvinden bij het Sportcentrum. Na deze lessen zal je driemaal naar Bjoeks gaan (€6,- entreekosten per keer).  Bij het succesvol afronden van deze cursus kom je in het bezit van het NKBV certificaat indoor voorklimmen.

Vrij reserveren

Om zelfstandig te mogen klimmen, moet je een muurkaart verkrijgen door lid te worden van GSAC. Voordat je gaat klimmen, dien je je muurkaart bij de balie van het Sportcentrum neer te leggen.

GSAC

De Groninger Studenten AlpenClub (GSAC) is een supergezellige sportvereniging die zich bezighoudt met verschillende bergsporten. De GSAC organiseert vele klimtrainingen, borrels en feesten. Ook voor klimmen, boulderen, alpineren en wintersport in het buitenland kun je bij ons terecht. Is dit wat voor jou? Kijk dan op onze website of kom langs bij de ACLO-klimwand!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging GSAC.

Terug naar sporten

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.