Klimmen

Open uur

Na het succesvol afronden van de beginnerscursus Wallclimbing, of als je ergens anders goed hebt leren zekeren, kun je op de open uren onder begeleiding van een gekwalificeerde docent gebruik maken van de klimmuur en de boulderwand op het Sportcentrum. Als je niet goed kunt zekeren moet je eerst de cursus Wallclimbing volgen!

Voor het huren van klimschoenen wordt €1,- berekend, je kunt een strippenkaart aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum. De strippenkaarten zijn verkrijgbaar in €5,- en €10,-.

Cursus

Deze beginnerscursus leert je klimmen op een indoor klimlocatie waarbij de klimtouwen reeds aanwezig zijn op de klimmuur. Het accent ligt op het veilig leren klimmen, met de juiste zekertechnieken en het juiste gebruik van de diverse klimmaterialen. Uiteraard krijgt de klimtechniek de nodige aandacht. Aan het einde van deze cursus kun je examen doen voor het certificaat Indoor Toprope klimmen van het Nederlands Koninklijk Bergsport Verbond (NKBV). Deze cursus Wallclimbing heeft niets te doen met bergsport, maar is puur gericht op de volwaardige en snel groeiende sport “sportklimmen”. De tiende les gaan we naar Bjoeks (de grootste klimmuur van Nederland) op Kardinge. Hier kun je voor €6,- klimmen.

 BELANGRIJK: de eerste twee lessen zijn verplicht! Bij afwezigheid bij een van deze lessen, kan de cursus niet worden voortgezet. 

Voorklim cursus (gevorderden)

Kan jij 5c klimmen en ben je klaar voor de volgende stap in het klimmen? Schrijf je dan nu in voor de voorklimcursus.

In 4 intensieve lessen leer je:

  • Veilig voorklim zekeren met verschillende zekerapparaten
  • Netjes setjes klippen
  • Commandos in een voorklim situatie
  • Omgaan met voorklim vallen
  • Omgaan met touw in een voorklim situatie
  • Situaties inschatten op veiligheid en adequaat handelen

Van jou verwachten we dat je elke les aanwezig bent, op tijd klaar staat en 5c kan klimmen.

De lessen vinden plaats in de ACLO en in Bjoeks. Op 2 en 9 Juni van 20.00 tot 22.30 in de ACLO en 11 juni en 18 juni van 12.00 tot 14.30 in Bjoeks. De entree van Bjoeks is niet inbegrepen in de cursus.

Hopelijk tot snel en klim ze!

Vrij reserveren

Om zelfstandig te mogen klimmen, moet je een muurkaart verkrijgen door lid te worden van GSAC. Voordat je gaat klimmen, dien je je muurkaart bij de balie van het Sportcentrum neer te leggen.

GSAC

De Groninger Studenten AlpenClub (GSAC) is een supergezellige sportvereniging die zich bezighoudt met verschillende bergsporten. De GSAC organiseert vele klimtrainingen, borrels en feesten. Ook voor klimmen, boulderen, alpineren en wintersport in het buitenland kun je bij ons terecht. Is dit wat voor jou? Kijk dan op onze website of kom langs bij de ACLO-klimwand!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging GSAC.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.