Lacrosse

Cursus

Lacrosse wordt bij de ACLO een aantal keer aangeboden als een cursus.

Lacrosse Groningen Gladiators

Lacrosse is ook wel bekend als de snelste sport op twee voeten. Het is een sport waarbij snelheid, behendigheid, inzicht en communicatie belangrijke componenten zijn.

Lacrosse is een gescheiden sport. De regels tussen de dames en heren verschillen duidelijk. Waar de mannen hoofd-, schouder-, elleboog-, en handbescherming dragen omdat de sport full-contact is, dragen de vrouwen alleen een bitje tijdens deze snelle, tactische sport. De herenvariant lijkt dan ook meer op ijshockey door de lucht, waar de vrouwenvariant meer op hockey door de lucht lijkt.

Lacrosse Groningen Gladiators is de vereniging in Groningen die deze sport beoefend. Ze beoefenen zowel de heren als de damesvariant. Het is een nog vrij onbekende maar enorm snelgroeiende sport, die graag zijn naam in Nederland bekender wil maken. Internationaal is dit een enorme sport die vooral in de VS, Canada, Duitsland en Groot-Brittannië grote competities heeft.

Kom een keer langs en train mee met de gezelligste vereniging van Groningen!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging Lacrosse Groningen Gladiators.

 

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.