Looptraining

Cursus (RunningFUNdamentals I)

In 5 weken wordt op een ontspannen en leuke manier gewerkt aan het aanleren van een verantwoorde opbouw van afstandlopen. De cursus is bedoeld voor mensen die willen beginnen met lopen of die het opnieuw willen proberen na geblesseerd te zijn geweest.

In de cursus wordt aandacht besteed aan technische en fysiologische principes van hardlopen. Een ander aspect dat regelmatig aan de orde zal komen is blessure preventie. De locatie is Zernike en er wordt gestart bij de achteringang van het ACLO  Sportcentrum. Het doel is om aan het eind van de cursus onafgebroken 30 minuten te kunnen lopen/joggen. Naast de cursus les wordt je geadviseerd om voor jezelf ook nog een keer te lopen, om 2 trainingsmomenten in de week te hebben.

Cursus (runningFUNdamentals II)

Deze cursus bestaat uit 5 lessen en is bedoeld om mensen die regelmatig hardlopen handvatten te bieden om op een leuke en verantwoorde manier hun trainingsprogramma uit te breiden met tempo trainingen. Met regelmatig wordt bedoeld gemiddeld 2x/week en in ieder geval 30 minuten zonder pauze. Mensen die RunningFUNdamentals I hebben gedaan kunnen in principe doorstromen naar deze cursus.

Tijdens de cursus zal ook aandacht worden besteed aan technische en fysiologische aspecten van het hardlopen. Ook blessure preventie zal met enige regelmaat worden aangekaart.

De lessen zullen op verschillende locaties plaatsvinden, welke tijdens de cursus worden bekend gemaakt. De eerste les is op Zernike en je wordt verwacht bij de achteringang van het ACLO sportcentrum.

G.S.A.V. Vitalis

Houd jij van hardlopen, atletiek en gezelligheid? Dan is Vitalis, dé studenten atletiekvereniging van Groningen, iets voor jou! Zowel hardlopen als de technische onderdelen kunnen bij ons op alle niveaus worden beoefend. Naast de trainingen organiseren wij ook leuke activiteiten, borrels en verenigingsweekenden. Kom een keer meetrainen en zie hoe leuk Vitalis is!

Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.A.V. Vitalis.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.