Mindfulness

Prestatiedruk, hoge verwachtingen, perfectionisme, sociale media, zorgen, spanningen, financiële druk: allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken en een negatief effect kunnen hebben op je mentale gezondheid. Natuurlijk horen stress en prestatiedruk tot op zekere hoogte bij studeren, maar wanneer je door stress problemen gaat ervaren en vastloopt, wordt het een ander verhaal.

Mentale fitheid kun je trainen.

Dit kun je doen door het ontwikkelen van mindfulness: leven met aandacht. Aandacht voor het hier en nu. Want als je aandacht hier en nu is, ben je niet meer aan het piekeren over morgen, of gisteren. Dan kan het zo maar zijn dat de problemen die je had ineens in een ander licht komen te staan.

De cursus Mindfullness wordt gegeven op een mooie locatie in het centrum van Groningen door Anja Boers. In 8 bijeenkomsten van 1,5 uur leer je de ins en outs van mindfulness: hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je het doet. Naast de gezamenlijke lessen oefen je 30 tot 60 minuten per dag met wat je hebt geleerd. Hoe vaker je oefent, hoe meer je er aan zult hebben. Behalve lekker zittende kleding heb je verder niets speciaals nodig. Geen speciale omgeving, geen speciale hulpmiddelen of attributen. Tijdens de lessen doen we samen meditatie- en bewegingsoefeningen, wisselen we ervaringen uit en krijg je behalve feedback, ook een stukje achtergrondtheorie.

Het doel van de cursus is om je meer bewust te maken van jezelf en je veerkracht te vergroten. Je leert vaardigheden die je helpen meer te kunnen genieten van jezelf en het leven. En die je tegelijkertijd helpen anders om te gaan met automatismen en gewoontes waarmee je jezelf in de weg zit.

Een mindfulnesstraining kan ook helpen bij angst- en depressieve klachten, maar de timing is daarbij wel belangrijk. Ben je onder behandeling van een therapeut, of dat recent geweest, overleg dan altijd eerst met je behandelaar. Twijfel je? Stuur een berichtje naar de trainer, dan zal zij contact met je opnemen om te overleggen.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.