Mindfulness

Prestatiedruk, hoge verwachtingen, perfectionisme, sociale media, zorgen, spanningen, financiële druk: allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken en een negatief effect kunnen hebben op je mentale gezondheid. Natuurlijk horen stress en prestatiedruk tot op zekere hoogte bij studeren, maar wanneer je door stress problemen gaat ervaren en vastloopt, wordt het een ander verhaal.

Mentale fitheid kun je trainen

Dit kun je doen door het ontwikkelen van mindfulness: leven met aandacht. Aandacht voor het hier en nu. Want als je aandacht hier en nu is, ben je niet meer aan het piekeren over morgen, of gisteren. Dan kan het zo maar zijn dat de problemen die je had ineens in een ander licht komen te staan.

De cursus Mindfullness wordt gegeven door Anja Boers van Mindfullness op Maat. In 10 online bijeenkomsten van 1,5 uur leer je de ins en outs van mindfulness: hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je het doet. Naast de gezamenlijke lessen oefen je 30 tot 60 minuten per dag met wat je hebt geleerd. Behalve een goede WiFi verbinding en een camera om jezelf in beeld te brengen heb je verder niets speciaals nodig. Geen speciale omgeving, geen speciale hulpmiddelen of attributen. Tijdens de live sessies krijg je feedback en begeleiding. Het uiteindelijke doel van de cursus is om jou meer bewust te maken van jezelf, iets wat je daarna mee kan nemen voor de rest van je studie!

Terug naar sporten

Healthy Ageing

ACLO erkent het belang van Healthy Ageing en heeft daarom de Healthy Ageing commissie (Healthcie) opgericht.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.