Olympisch Gewichtheffen

Het Olympisch Gewichtheffen is een dynamische en technische krachtsport waarbij het doel is zo veel mogelijk gewicht boven het hoofd te tillen. Het Olympisch Gewichtheffen bestaat uit twee onderdelen: de snatch en de clean & jerk. Daarnaast wordt het trainingsschema van een weightlifter gevuld met een aantal ondersteunende oefeningen zoals de squat en shoulder press.

Cursus Olympisch Gewichtheffen

Tijdens deze introductiecursus leer je de basis van het Olympisch Gewichtheffen. Je leert hoe je op een correcte en veilige manier de twee wedstrijdonderdelen van deze discipline moet uitvoeren: de snatch en de clean & jerk. Hiernaast leer je ook hoe je ondersteunende oefeningen kan inzetten om de hoofdonderdelen te verbeteren. De introductie zal beginnen met een door een coach begeleide warming up, waarna de juiste technieken van de wedstrijdonderdelen zullen worden getoond, waar de deelnemers vervolgens zelf mee gaan oefenen. Kom met ons meedoen om aan een snellere, sterkere en betere versie van jezelf te werken!

G.S.K.V. Northside Barbell

Northside Barbell is de studenten krachtsport vereniging van Groningen. Ben je geïnteresseerd in krachtsport in het algemeen of Powerliften of Weightliften in het bijzonder, dan is Northside de vereniging voor jou. Train samen andere enthousiaste krachtsporters, leer van elkaar, maak gebruik van de beschikbare coaching, train met de beste uitrusting en vermaak je op onze borrels en andere sociale activiteiten.

Geïnteresseerd in G.S.K.V. Northside Barbell? Kijk ook op de website van G.S.K.V Northside Barbell.

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.