Padel

Reserveren

Padel is komen overwaaien uit Spanje, waar het inmiddels al groter is dan tennis zelf, en na voetbal de meest beoefende sport in Spanje. Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Deze glazen wanden zijn een onderdeel van het spel. De techniek is eenvoudig en dat maakt het een laagdrempelige sport. Na 5 minuten kun je vaak al rally’s spelen. Daarnaast is padel een erg spectaculaire sport: het is snel, er is veel actie en er kan tactisch gespeeld worden!
De spelregels van padel vindt je hier of bekijk dit instructiefilmpje.

Per 8 mei 2018 kun je de padelbaan reserveren via de MyACLO website of via de balie op het Sportcentrum. Voor €6,50 kun je bij de balie van het Sportcentrum ballen kopen en voor €2,50 rackets huren.

Let op! Het is verboden om tennisballen of tennisrackets te gebruiken op de padelbaan.

Cursus beginners

Tijdens de 5 weekse beginners cursus zullen de basics van padel behandeld worden. Je zult uitleg krijgen over de spelregels en de techniek. De cursussen in 4B 2018-2019 zullen beginnerscursussen zijn.

G.S.P.V. De Ramenlappers

Wil jij in je studententijd kennismaken met de snelst groeiende sport van de wereld? Kom dan padel spelen bij G.S.P.V. De Ramenlappers! Sinds 2019 zijn wij de eerste studentenpadelvereniging van Nederland en je kunt bij ons profiteren van goedkoop trainen, competitie spelen en veel gezelligheid.

Padel is een mix van tennis en squash en er wordt twee tegen twee gespeeld in een glazen kooi. Het is een dynamisch en toegankelijk spel. Binnen de kortste keren heb je leuke hectische rallies! Bekijk de website van G.S.P.V. De Ramenlappers hier

Terug naar sporten
Energie vergelijken

Energie vergelijken

Bespaar gemakkelijk en snel vele honderden euro's op uw energierekening via Gaslicht.com. De 100% onafhankelijke energievergelijker van Nederland.